Audit van de MFN voor de basisopleiding mediation

Audit van de MFN voor de basisopleiding mediation
Basisopleiding mediator Mediation Mediator

Op 18 januari jl. is Merlijn door twee auditors van SKM (Stichting Kwaliteit Mediation) namens de MfN, o.a. beoordeeld op de kwaliteit van de basisopleiding.
Op 26 april jl. ontvingen we de rapportage. Merlijn is als GOED beoordeeld.

Merlijn B.V. is een van de oudste opleidingsinstituten. Het behoort tot de “founding fathers” van het vakgebied.

Sinds de oprichting in 1996 wordt de basisopleiding mediation gegeven. In de loop der jaren heeft Merlijn diverse andere activiteiten ontwikkeld. Na een forse (interne) reorganisatie in 2013 is de focus voor een belangrijk deel gericht op mediation opleidingen en het uitvoeren van mediations. Ook behoren juridische trainingen voor professionals, trainen en adviseren van advocatenkantoren en het trainen en adviseren van medezeggenschapsraden/ondernemingsraden tot het werkterrein van Merlijn B.V..
Merlijn biedt naast de basisopleiding specialisatieopleidingen aan (arbeid, familie, strafzaken, gezondheidszorg, zakelijk, overheid en transformatieve mediation). Plus nog de nodige PE-trainingen. Ook op in-company gebied is men actief. Vrijwel alle eindkwalificaties zijn beoordeeld met goed.

Merlijn is transparant en gericht op continue klanttevredenheid, heeft een duidelijke visie op leren en een innerlijke drive voor voortdurende kwaliteitsverbetering en ontwikkeling (innovatie). Een omvangrijk netwerk van trainers borgt de basiskwaliteit van de diverse opleidingen.
Verder heeft Merlijn voor de basisopleiding een sterk didactisch concept met heldere leerprincipes en een persoonlijke benadering naar haar (potentiële) deelnemers.

2.6 Inhoud en competenties (standaard 8)
Nauwgezet worden de door de MfN uitgezette lijnen gevolgd en via inspirerende methoden aangeboden. De kwalificatie goed is zowel van toepassing op de aangeboden materialen/ documenten, de didactiek als de uitvoering.

2.8 Algemene conclusie
Een intensieve, uitdagende opleiding van post-hbo/academisch niveau met eigen kenmerken. Er is sprake van een heldere visie op het vak en aanpalende mogelijkheden, welke met verve worden uitgedragen. Studenten worden geprikkeld en uitgedaagd op het vakgebied mediation.

Meer lezen over de Basisopleiding tot Mediator bij Merlijn Groep?

https://www.merlijngroep.nl/blog/waarom-de-basisopleiding-mediation-bij-merlijn/