Amelink | de heer Amelink (Paul)

Als je bedenkt hoe lastig duidelijke communicatie is, is het bijzonder om te zien dat het ook nog wel eens goed gaat.

Ik ben echt een communicatie-liefhebber, een communicatie-freak, durf ik haast wel te zeggen. Verstoorde verhoudingen, matige werkprestaties, gebrekkig leiderschap, bijna nooit te herleiden naar slechte intenties of onvoldoende kwaliteiten, opleidingen of ervaringen, blijken wel heel vaak te wijten aan slechte communicatie.

We zenden zonder het ons te realiseren allerlei onbedoelde boodschappen uit, en even zo vaak interpreteren we er maar wat op los. Doe ander bedoelt vast dit; die ander denkt vast dat…. .

Onze communicatiestijlen zijn zo vaak de oorzaak van conflicten. Op het werk en privé.

Als manager, interim-manager en trainer heb ik zo vaak het belang gezien van luisteren zonder (voor)oordeel, van het stellen van oprechte vragen en het je bewust zijn van onze valkuilen daarbij, dat het voor mij een vanzelfsprekende behoefte is, om organisaties, teams, medewerkers daar bij te ondersteunen.

Graag deel ik daarbij mijn eigen vergissingen, blunders en mijn gemiste opdrachten omdat mijn eigen woordkeuze zo slecht viel. Dat doe ik ook graag met de nodige humor en reflectie.

Met toepassing van de “Belbin Methode voor effectief Teamgedrag” (gecertificeerd met partner en vele trainingen verzorgd) heb ik medewerkers in teams begeleid bij het ontwikkelen van succesvol teamgedrag. Hoe werken we samen met collega’s die een heel ander perspectief op werken hebben dan wijzelf?

Ik ben oorspronkelijk opgeleid als toegepast natuurkundige (Fysische Techniek) en was later in de gelegenheid een bedrijfskundige opleiding te volgen (MBA in TSM Business School).

Tijdens mijn vrijwilligerswerk als waarnemend commandant bij de vrijwillige brandweer heb ik ervaren dat communicatie op het moment “dat de bel gaat” een ander karakter heeft dan tijdens de trainingen en vergaderingen.

Deze ervaringen en opleidingen wil ik graag bij uw organisatie inzetten, als Vertrouwenspersoon en als begeleider van teams. Ik doe dat als partner van Merlijn, vanwege hun enorme hoeveelheid kennis en ervaring met ruim 200 professionele aanbieders op het gebied van samen werken, conflicthantering en conflictoplossing.

Talen

  • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Specialismen

Paul Amelink is gespecialiseerd in

Inzetbare Vertrouwenspersoon

Vanaf 2023 is het hebben van een vertrouwenspersoon voor alle organisaties waarschijnlijk verplicht. Het ziet tenminste naar uit dat het wetsvoorstel daarover zal worden aangenomen. En …

Meer over Inzetbare Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon (extern)

Een (externe) vertrouwenspersoon  draagt bij aan het optimaliseren van het werkklimaat. De  vertrouwenspersoon helpt bij het de-escaleren van ongewenst gedrag, zodat problemen niet b…

Meer over Vertrouwenspersoon (extern)