Macrander | mevrouw H. Macrander (Hester)

Regio: Door heel NL

( 1 Beoordelingen )

Hester Macrander is een veelzijdige, energieke, humoristische en daadkrachtige persoonlijkheid. Ze studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten: theaterregie, theaterdocent en is tevens geschoold als docent Nederlands. Hester heeft tevens het langdurige pad (3 tot 5 jaar) gelopen om internationaal gecertificeerd trainer te worden in de Nonviolent Communication, ook wel de Geweldloze, of Verbindende Communicatie. Dat is ze sinds 2014. Hester is voorzitter van de ‘Geweldloze Communicatiekring Nederland en Vlaanderen’, de vakgroep van trainers.

Visie

Hester heeft het boek ‘Mediation met Geweldloze Communicatie’ van de Zweedse Liv Larsson vertaald uit het Engels en in 2018 op de markt gebracht. Hester gaf sindsdoen al vele trainingen en lezingen aan mediators. Ze is ervan overtuigd dat de Nonviolent Communication essentiële elementen kan toevoegen aan de bestaande conflictbemiddeling. Ook ziet zij deze methode als zeer behulpzaam voor bedrijfsgesprekken, zoals functionerings- en verzuimgesprekken of gesprekken met vertrouwenspersonen. Feitelijk voor iedereen die als professional te maken krijgt met gevoelige gesprekken is de Verbindende Communicatie een sterke tool.

Alles wat Hester doet komt uit een sterke drijfveer om de mens in alles wat er is te erkennen. Ze graaft tot de bodem en geeft ieder wat die nodig heeft om als mens te mogen bestaan.

In haar theaterwerk en de vele columns die ze schreef was er altijd oog voor hoe het kleine, het persoonlijke, met het grote, de context, verbonden is.

Als trainer in Verbindende Communicatie ziet Hester iedere deelnemer en maakt ze ieder zichtbaar. Als mediator schrikt Hester niet terug van hoe de mens is. Ze brengt partijen tot emotionele rust en (zelf)erkenning en maakt van vijanden weer mensen.

ZZP’er

Hester is haar hele werkzame leven, sinds half jaren ’80, zelfstandig professional geweest. Ze werkt vanuit haar eigen studio in Arnhem en verzorgt bij diverse trainingsbureaus maatwerktrainingen.

Hester is in de jaren ‘90 een redelijk bekend cabaretier geweest. Ze schreef honderden columns en diverse artikelen voor verschillende media. Ze heeft vele dagvoorzitterschappen verzorgd en gaf altijd al workshops. Tegenwoordig geeft ze vooral lezingen en trainingen over en in Verbindende Communicatie. Daarnaast geeft ze creatieve workshops, op het gebied van theater en creatief schrijven.

"You don’t have to be brilliant. It’s enough to become progressively less stupid."

Talen

 • Duits
 • Engels
 • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Neem contact op

met Hester Macrander

Graag hieronder uw gegevens en vraag/verzoek invullen

  Opleidingen

  Hester Macrander is docent voor

  Ook online mogelijk!

  Toepassen van geweldloze / verbindende communicatie

  Professionele communicatie is een eindeloos interessant gebied, waar nieuwe inzichten en technieken altijd welkom zijn. ‘Geweldloze Communicatie’, een concept van [...]

  2 Dagen
  €1.000,-
  + accommodatie v.a.€115,-
  + lesmateriaal v.a.€25,-
  BTW nihil
  07-11-2023
  Ook online mogelijk!

  Toepassen van geweldloze / verbindende communicatie in mediation

  Professionele communicatie is een eindeloos interessant gebied, waar nieuwe inzichten en technieken altijd welkom zijn. ‘Geweldloze Communicatie’, een concept van [...]

  2 Dagen
  €1.000,-
  + accommodatie v.a.€115,-
  + lesmateriaal v.a.€25,-
  BTW nihil
  07-11-2023

  Ervaringen

  zo wordt Hester Macrander beoordeeld

  Marcel
  Businessmediator
  De energie van Hester was aanstekelijk en haar praktische vakkennis goed