van der Heijde | de heer drs. R.J.A. van der Heijde (Roel)

Regio's: Noord-Brabant, Zeeland

Gedreven en ervaren trainer/adviseur en vertrouwenspersoon.

Werken met groepen ervaar ik als uiterst fascinerend en inspirerend. In interactie met groepen ben ik elke keer weer verbaasd door het enorme potentieel aan praktische kennis en directe ervaring dat in groepen verscholen ligt en dat zo makkelijk over het hoofd wordt gezien. Ik word steeds vaardiger in het aan de oppervlakte brengen van dit potentieel. Sleutelwoorden daarbij zijn het zorgen voor een veilige leeromgeving en het bewust uitvragen van de kennis/ervaring die al bij de deelnemers aanwezig is; ik maak daarbij gebruik van een scala aan interactieve en participatieve werkvormen die de speelsheid en leergierigheid bij deelnemers aanwakkeren. Ik werk daarom als trainer/ adviseur bij diverse ziekenhuizen en verzorgingshuizen in Nederland met name op het gebied van omgaan met angsten van patiënten en raakbaar leiderschap. 

Daarnaast werk ik sinds 2013 als extern vertrouwenspersoon voor ongewenst gedrag en / of integriteit voor verschillende zorgorganisaties, gemeenten en financiële instellingen. Het werk als vertrouwenspersoon ervaar ik iedere keer weer als bijzonder. Om mensen te mogen ondersteunen als ze te maken krijgen met ongewenst gedrag. Die ondersteuning kan verschillen van het bieden van een luisterend oor tot het ondersteunen bij het indienen van een klacht. Maar altijd gericht op het zo snel mogelijk een eind maken aan het ongewenste gedrag en het herstellen van een veilig werkomgeving.

Ik heb International Business gestudeerd aan Tilburg University, en ben opgeleid tot internationaal erkend NLP trainer en coach. Sinds 2019 ben ik door Brené Brown opgeleid tot Dare to Lead facilitator. 

"Be the change you wish to see in the world"

Talen

 • Engels
 • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Neem contact op

met Roel van der Heijde

Graag hieronder uw gegevens en vraag/verzoek invullen

  Specialismen

  Roel van der Heijde is gespecialiseerd in

  Inzetbare Vertrouwenspersoon

  Vanaf 2023 is het hebben van een vertrouwenspersoon voor alle organisaties waarschijnlijk verplicht. Het ziet tenminste naar uit dat het wetsvoorstel daarover zal worden aangenomen. En …

  Meer over Inzetbare Vertrouwenspersoon

  Vertrouwenspersoon (extern)

  Een (externe) vertrouwenspersoon  draagt bij aan het optimaliseren van het werkklimaat. De  vertrouwenspersoon helpt bij het de-escaleren van ongewenst gedrag, zodat problemen niet b…

  Meer over Vertrouwenspersoon (extern)