Eijk | de heer K. van Eijk (Kees)

Regio: Door heel NL

( 1 Beoordelingen )

“Kees van Eijk is sinds 2005 actief als mediator. Hij heeft een consultancy achtergrond in het bedrijfsleven waarin hij onder meer zakelijke mediations heeft gevoerd en arbeidsmediation als interne afdeling heeft opgezet binnen enkele grote organisaties. Naast mediator is hij praktijktrainer conflicthantering voor onder andere defensie, politie, justitie en gemeenten, en ondersteunt hij mediators bij de voorbereiding van praktijkassessments. 

Sinds 2014 heeft Kees zich specifiek toegelegd op mediations in strafrechtzaken. Hij begeleidt gesprekken tussen verdachten/daders en slachtoffers of nabestaanden die vanuit de politie, rechtbank of reclassering zijn doorverwezen. Als mediator in strafrechtzaken is hij verbonden aan de rechtbanken Gelderland en Overijssel. Hij publiceert met regelmaat over deze specifieke vorm van mediation in vaktijdschriften. 

In zijn mediations en bij het faciliteren van dialoogsessies werkt Kees volgens de transformatieve aanpak, zoals ontwikkeld door Robert A. Baruch Bush en Joseph A. Folger (auteurs van ‘The Promise of Mediation’). Hij is door het Amerikaanse ‘Institute for the Study for Conflict Transformation’ gecertificeerd mediator. Zijn focus ligt op het helpen verbeteren (transformeren) van de communicatie tussen betrokkenen.

Kees is praktijkbeoefenaar van het theravada boeddhisme en ruim vijftien jaar actief lid van de Vrijmetselarij. Hij werkt daarnaast als vrijwilliger in de palliatief terminale zorg en als bemiddelaar in buurtconflicten. 

“Wat je doet en wie je in het diepst van binnen bent, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.” meent Kees. “Leraren, trainers of rolmodellen kunnen je inspireren, adviseren of een spiegel voorhouden, maar uiteindelijk ben jij de enige die op jouw schip het roer en de tuigage ter hand neemt.” Dit is hoe Kees in het leven staat en tevens de manier waarop hij kennis bij anderen tot ontplooiing brengt. Hij laat cursisten hun eigen kennis en ervaring gebruiken om elke situatie vanuit het eigen waarde en gevoel te beleven. In plaats van het overdragen van kennis en vaardigheden, ligt de focus in zijn trainingen op het aanroeren en inzetten van inzicht en wijsheid vanuit de cursist zelf. 

Kees neemt het trainerschap voor de specialisatie ‘Transformatieve Mediation’ over van mr. Fred van Welsem die deze training de afgelopen jaren bij Merlijn heeft verzorgd. 

‘Zonder enige terughoudendheid beveel ik Kees aan als opvolgend trainer ‘Transformatieve Mediation’. Ik ken Kees al vele jaren en weet uit ervaring dat hij niet alleen beschikt over de benodigde vaardigheden en kwalificaties om deze training te geven, maar dat hij bovenal de persoonlijkheid heeft die – zowel in trainingen als in mediations – anderen de ruimte biedt en inspireert het beste in henzelf naar boven te laten komen.’ (Fred van Welsem)

"Omnia mea mecum porto’ naar: Bias van Priëne ca. 500 BC"

Talen

 • Engels
 • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

neem contact op

met Kees van eijk

Graag hieronder uw gegevens en vraag/verzoek invullen

  Opleidingen

  Kees van Eijk is docent voor

  Specialisatieopleiding transformatieve mediation

  Omkering van de bekende escalatieladder van Glasl
  ( 7 Beoordelingen )

  Het gaat in deze aanpak om de transformatie van communicatie die destructief is geworden. Een omkering van de bekende escalatieladder [...]

  4 Dagen
  €2.050,-
  + accommodatie v.a.€230,-
  BTW nihil
  18-11-2024

  ervaringen

  zo wordt Kees van Eijk beoordeeld

  Wil
  Mediator
  Geduldig en standvastig. Wijze man, geen theoriedrammer.