Nagel | mevrouw M. Nagel (Mirjam)

Regio: Utrecht

( 3 Beoordelingen )

Mijn werkgebied:

Personal coach – re-integratiecoach – conflictcoachteamcoach.

Ik coach mensen en teams die zijn vastgelopen of die om een andere reden een keer een schop onder de kont nodig hebben. In geval van teamcoaching leidt dat nogal eens tot een kort vervolg in de vorm van een soort interim-management tijdens de implementatie van de gestelde doelen.

Daarnaast coach ik werknemers en werkgevers in geval van conflicten op de grens van verzuim en disfunctioneren. Vooraf ligt open of het probleem bij de werknemer of bij het bedrijf/de manager ligt. De coaching kan resulteren in re-integratiebegeleding, loopbaancoaching of teamcoaching.

Tevens verzorg ik coachopleidingen (in-company) bij bedrijven en/of overheden die vanuit een coachpool zelf eerstelijns coaching willen aanbieden. Dit besluit nemen werkgevers vaak uit kostenoverwegingen, dus het waarborgen van kwaliteit is een extra uitdaging. Ik maak en geef de training, maar zorg er met de opdrachtgever (desgewenst) ook voor dat de coachpool daarna ook werkelijk wordt gebruikt.

Waarom Merlijn?

Waarom werk je via club A of club B? Bij de keuze voor Merlijn speelt mee dat Merlijn in samenwerking met een team specialisten in heel Nederland coaching aanbiedt, het feit dat Merlijn met een brede blik naar conflictmanagement kijkt en dat Merlijn een serieuze partner van serieuze bedrijven en (semi)overheden is.

Wie is Mirjam Nagel?

Vanaf 1994 heb ik gewerkt als re-integratieadviseur, performance coach en MFN-mediator. Nu ben ik al sinds 2008 provocatief coach en is er in de werkwijze weinig veranderd: om tot de kern van het probleem te komen creëer ik eerst graag wat verwarring en daag ik mensen uit. Dat doe ik in korte, krachtige, persoonlijke sessies of (iets) langere, verrassende trainingen en workshops voor groepen en teams. Altijd non-conformistisch en uitdagend.

Waarom moet je mij hebben en niet iemand anders?

Ik ben bewezen geschikt om teams zelfsturend te maken. Elkaar te leren aanspreken, leren de lol van conflicten te doen inzien. Dus: uit de kramp van de ontstane werkverhoudingen en op weg naar een goede werksfeer!

Recente opdrachten:

 

NS: coachen van managers en alle medewerkers die niet op de trein werken.

Gemeente Woerden: interne coachopleiding verzorgd (gemaakt, lesgegeven) en coachpool opgezet.

Universiteit Utrecht: onderdeel van de UU coachpool. Tevens betrokken bij een traject van individuele begeleiding naar teamcoaching. Doel is om alle partijen samen ontstane conflicten te laten oplossen en verantwoordelijkheid te nemen. Thema: hoe ga je als team en als manager om met het zwarte schaap.

Hogeschool Utrecht: leerteamcoach en trainer, teamcoaching.

Teamcoachingtrajecten in de zorg: diverse huisartspraktijken, Fivoor en Lister.

Meest relevante, afgeronde opleidingen

Haagsche Academie voor Lichamelijke Opvoeding (1990-1994)

RU Utrecht. Faculteit der Sociale Wetenschappen, module sport, bewegen en preventie (1993)

Merlijn Groep: coachopleiding, van coachvraag naar werkbare doelen (2006).

Instituut voor Eclectische Psychologie: verdiepingsopleiding coaching, gediplomeerd provocatief coach 2012, gecertificeerd 2011.

Instituut voor Eclectische Psychologie: provocatief werken met teams (2013).

TA Centrum: Transactionele Analyse 1-0-1 (2013).

"Lachen van het huilen met een provocatief coach"

Talen

 • Engels
 • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Neemt contact op

met Mirjam Nagel

Graag hieronder uw gegevens en vraag/verzoek invullen

  Opleidingen

  Mirjam Nagel is docent voor

  Ook online mogelijk!

  Provocatieve handvatten voor mediators

  Communiceren met lef - Provoceren om partijen scherp te krijgen
  ( 13 Beoordelingen )

  Prikkelende vragen en opmerkingen kunnen mensen uit hun vaste patronen lokken; dat blijkt prima te werken en dat leren we [...]

  1 Dag
  €595,-
  + accommodatie v.a.€60,-
  BTW nihil
  08-10-2024

  Ervaringen

  Zo wordt Mirjam Nagel beoordeeld

  Job
  Mediator
  Wat een fijne energie!
  José
  Loopbaanadviseur
  Het was een interessante dag met een boeiende maar chaotische trainer. Je weet dat 1 dag kort is en dat het maar beperkt behandeld kan worden. Na afloop hebben we het mailadres van de train [...] Lees meer
  Erica
   
  Beoordeelde de training provocatieve mediation met een 9.

  Specialismen

  Mirjam Nagel is gespecialiseerd in

  Coaching bij overdracht van familiebedrijf

  Op een gegeven moment is bij een familiebedrijf overdracht aan de orde. De Directeur- Groot- Aandeelhouder (DGA) van het familiebedrijf gaat met pensioen en draagt het bedrijf over aan …

  Meer over Coaching bij overdracht van familiebedrijf

  Teamcoaching

  Wilt u de samenwerking binnen uw afdeling of team versterken? Is er in het team een grote verandering geweest of aanstaande en wilt u weten of alle neuzen nog dezelfde kant op wijzen? O…

  Meer over Teamcoaching

  Re-integratie coaching

  De wet- en regelgeving rondom ziekteverzuim is de laatste jaren steeds complexer geworden. Als een werknemer (langere tijd) ziek is zal op enig moment gestart worden met re-integreren i…

  Meer over Re-integratie coaching

  Personal coaching

  Op sommige momenten in ons leven hebben we de behoefte of worden we gedwongen om stil te staan bij onze huidige situatie. Wat past er nog? Wat zou er anders mogen of moeten? En hoe dan?

  Meer over Personal coaching

  Inzetbare Coaches

  Er zijn momenten in ieders leven waarop ons gevraagd wordt anders te kijken naar de huidige situatie. Denk aan een andere wending in uw loopbaan, een reorganisatie in uw team of een con…

  Meer over Inzetbare Coaches