Sterren | de heer B.A.M. van der Sterren (Ben)

Regio's: Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Utrecht

Ben hanteert als motto, dat het gesprek aangaan ook een keuze is. En vaak een betere keuze dan de strijd aanbinden of niets doen en het erbij laten. Als je in gesprek bent, heb je immers zelf invloed op de oplossing.

Zijn kwaliteit om zich in te leven in andermans gevoelens en in het begrijpen van de belangen, wensen of behoeften van die ander, helpt hem om anderen te helpen in hun zoektocht naar duurzame oplossingen.

Opleiding

Ben van der Sterren is opgeleid in het bestuursrecht en heeft veel ervaring in het begeleiden van conflicten tussen burgers en de overheid. Als bezwaren- en klachtenbehandelaar bij een middelgrote gemeente, heeft hij van dichtbij gezien dat een juridische oplossing slechts zelden een oplossing is waar iedereen blij van wordt. Vaak zijn er dan alleen verliezers.

Als je het gesprek met elkaar aangaat, kun je veel eerder begrip krijgen voor de ander. Je begrijpt elkaar beter en snapt dan ook waarom de ander in het concrete geval handelde, zoals hij gedaan heeft. En maar al te vaak gaat het om de communicatie, die op een of andere manier misliep.

Mediation

Die ervaringen waren voor hem de reden om in 2015 de opleiding tot mediator te volgen. De stap naar mediation is de allerbeste keuze die hij volgens eigen zeggen in zijn hele loopbaan heeft gemaakt. Hierin komt zijn passie om anderen te helpen het best naar voren. Niets is volgens hem mooier dan wanneer je mensen weer met elkaar in gesprek hebt kunnen brengen, zodat ze samen weer verder kunnen. 

Ben is gespecialiseerd in conflicten tussen burgers onderling en burgers met een overheid, conflicten tussen en binnen ondernemingen en in arbeidsconflicten. Daarnaast heeft Ben ruime ervaring met groepsmediations.

Andere conflicthanteringsmethoden

Ben heeft ook ervaren dat mediation slechts één van de vele conflicthanteringsmethoden is. Daarom gaat hij altijd eerst op zoek naar welke methode het beste bij het geschil past en bij de mensen die het aangaat: hoe laagdrempeliger des te kansrijker. 

In dit verband heeft hij al de nodige ervaringen als onafhankelijke gespreksbegeleider en neutraal voorzitter.

Vertrouwenspersoon

Als persoon is Ben heel erg gefocust op een veilige en integere werkomgeving. Medewerkers hebben dat nodig om hun werk op een goede manier te kunnen doen. Helaas durven ze niet altijd in actie te komen wanneer zij iets anders ervaren. Dat is voor Ben de reden geweest om ook de opleiding Vertrouwenspersoon ongewenst gedrag en integriteit te volgen. 

Specialismen

Ben van der Sterren is gespecialiseerd in overheidsmediation, zakelijke mediation en arbeidsmediation. Verder is hij beschikbaar als neutraal voorzitter, vertrouwenspersoon en lid van een klachtencommissie.

"Het gesprek aangaan is ook een keuze"

Talen

 • Engels
 • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Neem contact op

met Ben van der Sterren

Graag hieronder uw gegevens en vraag/verzoek invullen

  Specialismen

  Ben van der Sterren is gespecialiseerd in

  Inzetbare Mediators

  U zoekt een mediator? Wij begrijpen dat u spoedig een oplossing voor uw probleem wilt en dat is precies wat wij u kunnen bieden. Naast bemiddelingsvaardigheden beschikken onze mediators…

  Meer over Inzetbare Mediators

  Pre-mediation

  Pre-mediation is onderzoeken of een mediation nodig of mogelijk is. Zonder de juridische regels die een mediation traject kenmerkt, is dit gesprek een stuk informeler. Conflictpartners …

  Meer over Pre-mediation

  Online mediation

  Wanneer de reisafstand tussen partijen te groot is of tijdens een pandemie kan het handig of noodzakelijk zijn om de mediation online te doen. Via een beveiligde en afgeschermde online …

  Meer over Online mediation

  Peer mediation

  Peer mediation vindt plaats op scholen. Steeds vaker of in ieder geval vaker dan gewenst komen ruzies voor tussen leerlingen. Bij peermediation is de mediator een schoolgenoot, een geli…

  Meer over Peer mediation

  Exit mediation

  Exit mediation is de naam die we geven aan een mediation waarbij al voorafgaand aan de mediation of tijdens de mediation duidelijk is / wordt dat een samenwerking wordt beëindigd, waar…

  Meer over Exit mediation