Hertsenberg | mevr. C.J. Hertsenberg (Tineke)

Corebusiness

Tineke heeft zich als trainer verdiept in Verbindende (Geweldloze) Communicatie en is hiervoor internationaal gecertificeerd. Zij is geraakt door de impact van verbindende communicatie en wil bijdragen aan een wereld die voor iedereen werkt. En verbindend communiceren is voor haar de sleutel.

Wijze van werken

In alle openheid geeft Tineke tijdens de trainingen voorbeelden uit haar eigen leven bijv. feedback aan een collega of een situatie met een gezinslid. Dat geeft herkenbaarheid in ieders belevingswereld. Zij demonstreert hoe verbindende communicatie behulpzaam is. Dat nodigt deelnemers uit om eigen casuïstiek in te brengen en deze te onderzoeken. Zij luistert, neemt waar, leeft in, is oordeelvrij, reflecteert, maakt razendsnel keuzes wat is nu van belang voor het individu of voor de groep, naar gelang het nodig is houdt zij het klein of trekt het naar een breder perspectief, met als doel om bij te dragen aan de wensen van de deelnemer(s).

Bijvoorbeeld een politieman die vertelt over zijn PTSS en zijn schaamte hiervoor naar collega’s, het delen hiervan bracht verbinding, begrip en saamhorigheid in zijn team.

Bij conflicten in een gemeenschap wilde Frits geen contact meer met Irene. Na het aanreiken van verschillende tools van verbindende communicatie, kwam Frits in beweging en zocht op een eigen creatieve wijze contact met Irene.

Met Verbindende Communicatie kom je bij de kern. Hanneke vertelde dat ze zo ontzettend moe is om alsmaar ‘aan te staan’ voor haar kind die een beperking heeft. Ze heeft hierover nog nooit met iemand gesproken. Het uiten gaf haar een enorme opluchting.

Tineke faciliteert bij conflicten, met de methode van restorative circles/ herstelcirkels. Bijvoorbeeld bij grensoverschrijdend gedrag naar een collega. Door oordeelvrij naar iedereen te luisteren en te detecteren wat iedereen nodig heeft door het gesprek met hoor en wederhoor te faciliteren, werd de samenwerking met elkaar in het team weer mogelijk

"Elkaar zien en erkennen verbindt mensen"

Talen

  • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Opleidingen

Tineke Hertsenberg is docent voor

Ook online mogelijk!

Toepassen van geweldloze / verbindende communicatie

Effectieve gespreksvaardigheden voor professionals

Professionele communicatie is een eindeloos interessant gebied, waar nieuwe inzichten en technieken altijd welkom zijn. ‘Geweldloze Communicatie’, een concept van [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€115,-
+ lesmateriaal v.a.€25,-
BTW nihil
18-06-2024