Berge | mevrouw M.I. ten Berge (Monique)

Mijn werkervaring van meer dan 35 jaar heb ik opgedaan in de horeca, de sportwereld, televisieland en bij het maken van een veelheid aan evenementen als Sr. Projectmanager en/of Creatief Producent. Hierbij heb ik vele soorten teams en werkprocessen aangestuurd en wisselende stakeholders en belangen gediend. Het werken aan evenementen was voor een enorme hoeveelheid aan verschillende bedrijven en instanties, van non-profit tot super commercieel, van nationaal tot internationaal, sterk cultureel gestuurd of juist gericht op zakelijk belang. Van klein, tot zeer groot (25.000+ personen, met navenante budgetten). In die hoedanigheid heb ik vele ‘takken van sport’ van binnenuit gezien en veel werkomstandigheden vanaf diezelfde spreekwoordelijke zijlijn gadegeslagen.

Opdrachtgevers verschillen van banken, orkesten, loterijen en overheid tot festivals, musea en theatergezelschappen. Daarnaast ben ik zelf semi-topsporter geweest en heb ik een tijdlang sporters vertegenwoordigd. Tijdens het werken aan documentaires over het bedrijfsleven heb mezelf bijvoorbeeld wel eens een jaar lang ondergedompeld in een aantal totaal verschillende bedrijven: transport, bouw/scheepvaart, uitgeverij, zorgbranche en een circus. Ik leg makkelijk contact en mensen nemen me snel in vertrouwen.

Kortom, ik heb een zeer veelzijdige loopbaan achter de rug en beschik over een flinke portie levenservaring, waarbij ik zowel werknemer, áls werkgever ben geweest (en opdrachtnemer/ opdrachtgever).

Ik heb in een aantal sectoren te maken gehad met gedrag dat de veiligheid op een werkvloer op zijn zachtst gezegd niet bevorderde. In mijn huidige functie ben ik betrokken bij een werkveld waarbij uitsluiting op basis van kleur en afkomst voorkomt. Als LVV gecertificeerd Vertrouwenspersoon (extern) en Conflictadviseur zet ik mij graag in om samen te werken aan het voorkomen van overschrijdend gedrag en situaties die een werkrelatie kunnen verstoren. En als dat toch aan de hand is, ben ik dat goed luisterend oor dat vervolgens samen zoekt naar oplossingen. Met inlevingsvermogen én een nuchtere blik.

"Die op het oog simpele oplossing, blijkt in de praktijk het moeilijkst.” - Johan Cruijff"

Talen

  • Duits
  • Engels
  • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Specialismen

Monique ten Berge is gespecialiseerd in

Inzetbare Vertrouwenspersoon

Vanaf 2023 is het hebben van een vertrouwenspersoon voor alle organisaties waarschijnlijk verplicht. Het ziet tenminste naar uit dat het wetsvoorstel daarover zal worden aangenomen. En …

Meer over Inzetbare Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon (extern)

Een (externe) vertrouwenspersoon  draagt bij aan het optimaliseren van het werkklimaat. De  vertrouwenspersoon helpt bij het de-escaleren van ongewenst gedrag, zodat problemen niet b…

Meer over Vertrouwenspersoon (extern)