Swolfs | mevrouw Swolfs (Charlotte)

Mijn naam is Charlotte Swolfs, 36 lentes jong, woonachtig in Oosterhout (Brabant), moeder van drie jonge kinderen en inmiddels een loopbaan rijker binnen het domein van het gezondheidsrecht.

Opgeleid als jurist, jaren werkzaam geweest als secretaris van een medisch-ethische toetsingscommissie, daarna gelanceerd als bedrijfsjurist in een ziekenhuis (met daarbij de focus op klachten- en claimbehandeling) en nu sinds vele jaren verbonden aan diverse klachten- en geschillencommissies als (ambtelijk) secretaris. Daarnaast heb ik de afgelopen zes jaar geacteerd als juridisch lid in drie raden van toezicht binnen de zorg. Een mooie manier om een kijkje te nemen achter de schermen bij een zorginstelling.

Echter miste ik het contact met de cliënt/patiënt. Onderdeel kunnen zijn van de klacht- of geschilbehandeling biedt voor mij een mooie combinatie van inhoud, proces en relatie. Zo probeer ik waar het gaat om het klachtenlandschap binnen de zorg mijn betrokken bijdrage te leveren aan herstel van een zorgrelatie of – als dat niet meer aan de orde is – dat iemand zich gezien en gehoord voelt in zijn ongenoegen. Dit betreft zowel de cliënt/patiënt alsmede de betrokken zorgverlener(s).

Eigenschappen en kwaliteiten die haar mij MIJ maken: enthousiast en nieuwsgierig (ik heb brede interesse in wat mensen beweegt), betrokken en loyaal (verbinding zoeken is mijn natuur), voelsprieten op de juist plek (oog voor details, gevoelig voor sfeer), heldere communicatie (stevig staan in het ontvangen en delen van feedback), tactvol en discreet (communicatie afgestemd op de ontvanger brengen). In mijn werkend leven vertaalt zich dat naar een gestructureerde, accurate, zorgvuldige houding met ruimte voor luchtigheid en een knipoog. Ik investeer in zowel mijn eigen ontwikkeling, als in de mensen met wie ik samenwerk.

Zorgvuldig en vaardig in de Nederlandse taal en geschrift.

"Het daadwerkelijk zien en horen van de ander brengt beweging en ruimte aan in de relatie."

Talen

  • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling