Bonenkamp | mevrouw mr C.M.A Bonenkamp (Karien)

Regio: Door heel NL

Algemeen directeur Merlijn Groep.

Drive 

Ik houd van verbinden, van mensen met elkaar in contact brengen. Ik houd van ondernemen: initiatieven bedenken en deze verwezenlijken. Tot slot werk ik graag aan de informatietechnologie die mensen overal ter wereld met elkaar in contact brengt.

Als algemeen directeur van de Merlijn Groep mag ik deze passies eindeloos combineren. 

Ik geloof dat communicatie de enige manier is, om verschillen te hanteren. Verschillen zijn niet erg, verschillen zijn positief en uitdagend. Verschillen worden pas vervelend als communicatie hierover niet mogelijk is. Daarom is goede communicatie zo belangrijk en zo nodig. 

Als algemeen directeur van de Merlijn Groep wil ik deze communicatie zo veel mogelijk ondersteunen. Soms door trainingen, soms door intervisie, soms door een professionele conflictbehandelaar in te zetten, of op een andere manier. Dat is natuurlijk afhankelijk van de wensen van onze cliënt en van de aard van de situatie. 

Als de communicatie niet meer soepel loopt of is geëscaleerd, biedt Merlijn professionele conflictoplossingen (24 verschillende methodes) uitgevoerd door 200 zelfstandige partners opererend in heel Nederland. 

Mijn andere passie, de technologie, kan ik goed kwijt in de ontwikkeling van onze nieuwe website, die er op is gericht om onze klanten zo snel en helder mogelijk de weg te laten vinden naar de oplossing van hun eventuele communicatieproblemen.

Medezeggenschap is de andere tak van Merlijn. Een logische tak want medezeggenschap draait ook weer om communicatie. Is het niet in de ondernemingsraden zelf, dan is het wel met de directie, het bestuur of met de achterban.

In de voetsporen van Merlijn de tovenaar organiseren we regelmatig kasteeldagen. Dit zijn dagen waarop een specifiek onderwerp extra wordt belicht. We organiseren opleidingen, workshops en trainingen op mooie kasteellocaties door het hele land. Een mooie omgeving en goede verzorging geven toch dat nodige extraatje!

Dit alles doe ik natuurlijk niet alleen. Ik heb een aantal geweldige mensen om mij heen die meedenken en ondersteunen. In de gebouwen van de voormalige “De Gruyterfabriek” vormen we, directie, sales en backoffice een hecht team. Daarnaast werken er 200 professionals door heel Nederland voor en namens Merlijn.

Mijn vader, Dick Bonenkamp, richtte De Merlijn Groep op in 1993. Zijn doel was mens en organisatie te ondersteunen bij het communiceren. Toen Merlijn 25 jaar bestond, droeg hij het stokje aan mij over. Het is mijn ambitie om Merlijn in de komende 25 jaar dé conflictspecialist van Nederland te maken. 

Opleiding en ervaring

Opleidingen

Ik studeerde rechten in Utrecht en Tilburg.

In 2013 volgde ik de opleiding tot mediator, met als specialisatie arbeidsmediation

Daarna volgden nog de opleidingen tot (conflict)coach en vertrouwenspersoon.

Ook op het gebied van IT volgde ik diverse opleidingen. Zo vind ik werken met Photoshop geweldig.

Publicaties

Ik ben mede-conceptontwerper van het boek ‘De conflictadviseur, wegwijzer in het conflictlabyrint’. Dit boek behandelt een groot scala aan vraagstukken met betrekking tot conflictmanagement(systemen) en conflicthantering.

Op dit moment bewerk ik, samen met mijn vader, het bij Kluwer uitgegeven boek ‘OR in conflict’.

Bestuurslidmaatschappen

Namens Merlijn Groep ben ik de vertegenwoordiger in de BVMZ (Branchevereniging Medezeggenschap) en de VOiM (Vereniging van Opleiders in Mediation).

"Een open oog voor ieders belangen, directe en eerlijke communicatie met ons team, onze partners en onze klanten is wat ik wil uitdragen in alles wat ik doe."

Talen

 • Engels
 • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Neem contact op

met Karien Bonenkamp

Graag hieronder uw gegevens en vraag/verzoek invullen

  Specialismen

  Karien Bonenkamp is gespecialiseerd in

  Procederen

  Procederen is een juridische route. Dit betekent dat een conflict wordt voorgelegd aan een rechterlijke instantie, vaak bijgestaan door gespecialiseerde juridische adviseurs, bijvoorbe…

  Meer over Procederen