Wat is coaching?

Wat is coaching?
conflict Conflictbemiddelaar conflictcoaching Mediation Merlijn Advies Groep trainingen

Coaching

De NOBCO definitie van coaching luidt: ‘coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag:

  • Bewustwording en persoonlijke groei
  • Het vergroten van zelfvertrouwen en
  • Het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

Coach en gecoachte nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces en zijn gelijkwaardig.’

Wat kun je met coaching bereiken?

Inzicht krijgen in je eigen gedrag en je eigen ontwikkeling, waardoor je kunt groeien. Coaching draait veelal om bewustwording van gedrag dat deels jong is aangeleerd. Gedrag dat ooit functioneel was, hoeft dat nu niet meer te zijn. En om van een ‘gewoonte’ af te komen, is het vaak handig om afstand te nemen en te kijken naar wat er nu echt gebeurt en wat voor gevolgen dat heeft.

Je kunt je gedrag veranderen.

Wat kun je verwachten van een coach?

De coach is er helemaal voor jou. De coach luistert oprecht en in alle openheid en helpt je uit te zoeken wat je werkelijk in je leven wil en hoe dit te bereiken. De coach luistert zonder je te veroordelen en helpt je om (delen van) je leven op een rijtje te zetten.
De coach beweegt mee met jouw tempo. De coach zet je door middel van vragen aan het denken over je eigen leven. Zo ontstaan nieuwe inzichten en ontwikkelt het coaching proces zich stap voor stap.

Op welke manieren kan worden gecoacht?

De meest voorkomende en bekendste vorm is face-to-face waarbij de coach en gecoachte in een kamer aanwezig zijn, of coaching per telefoon.
Met alle middelen die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben, is e-coaching ook een reële optie. Coaching via skype, chat of gewoon via de mail.

Wat zijn resultaten van coaching?

De resultaten kunnen verrassend zijn, zoals een evenwichtiger (minder stress) of gelukkiger leven, leukere baan, verbeterde relaties. 

Wat biedt MAG op het gebied van coaching?

MAG biedt voornamelijk coaches die werken op het gebied van conflicthantering. Veel van deze coaches zijn breder opgeleid. Geïnteresseerd? Voor meer informatie (kosteloos) kun je contact opnemen met de Merlijn Groep.

Lees meer over coachen:

https://www.merlijngroep.nl/blog/provocatief-coachen/