Verschillende meningen van onze professionals over een brandend thema rondom conflictbeheersing en mediation

Blog - over 10 meningen van professionals
conflict Mediation Mediator

Wij van Merlijn Groep zijn erg nieuwsgierig naar opinies van onze professionals. Of het nu gaat om conflictbeheersing in het algemeen, over mediation in het bijzonder, of over medezeggenschap, wij hechten waarde aan uw opinie. Op basis hiervan starten wij met een maandelijks terugkomende blog. Een blog waarbij we roulerend, een aantal partners binnen Merlijn Groep & Merlijn Advies Groep vragen, de stelling van die maand met “eens of oneens” te beantwoorden. Dit natuurlijk met enige onderbouwing.
Deze maand betreft het de stelling:

Het uitblijven van mediationwetgeving is een belemmering voor de groei van het vak.

In deze stelling heeft geantwoord:
75 % eens
25% oneens

Simone BlokEens, mediation moet een professionelere vorm krijgen gelijkwaardig aan andere vormen zoals advocatuur.
Arineke Elsenaar: Eens, echter hangt dit wel een beetje van de inhoud af. De wetgeving moet dan niet teveel naar de juridische kant gaan aangezien mediation van de juridische kant weg wil blijven.
Nicole van Gelder: Oneens, het zou kunnen dat dit de groei wel wat zou stimuleren maar de belemmering van de groei zal niet te wijten zijn aan het uitblijven van mediationwetgeving.
Jacqueline van Gessel-Galle: Eens/Oneens, er is nu meer besef over de meerwaarde van mediation waardoor het vak groeit. Pas als een mediationwetgeving draagvlakken heeft binnen zowel de beroepsgroep als binnen de maatschappij en niet beperkt wordt door juridisering, kan deze een bijdrage leveren aan de groei van het vak mediation.
Simone Kalff: Eens, als er mediationwetgeving is zou het kunnen dat dit een boost gaat geven aan het vak.
Windy de Weerd: Eens, door wetgeving kan er zeker wel iets op gang komen en ontstaan er discussies, wat bekendheid oplevert en dus ook groei voor het vak. De rechterlijke macht zal dan ook door wetgeving eerder de gedachte hebben te kunnen verwijzen naar mediation.
Francine ten Hoedt-van Rintel: Oneens, als mediator maak je je eigen vak. Als mediator moeten we zelf laten zien wat voor een fantastisch vak we hebben.
Martin JacobsEens, met mediationwetgeving zal het civiele effect groter worden voor mediation.

Lees meer meningen over een brandend thema rondom conflictbeheersing en mediation:

https://www.merlijngroep.nl/blog/10-meningen-thema-conflictbeheersing-2/