Mevr. Kalff - Partner- Merlijn Groep

Kalff | mevrouw mr. S. Kalff (Simone)

Mevrouw Mr. Simone Kalff heeft na haar studie rechten als juridisch adviseur gewerkt op het terrein van het arbeidsrecht. Tevens heeft zij als docent gewerkt op de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening in Amsterdam en Utrecht. Sinds 2002 is zij werkzaam als mediator,trainer en teamcoach. Zij werkt als rechtbank mediator voor de regio Utrecht en Den Bosch. Vanaf 2010 is zij zelfstandig ondernemer, werkzaam vanuit haar eigen bedrijf Confluent. In de periode vanaf 2002 tot 2010 is zij directeur/trainer geweest van het door haar en collega’s ontwikkelde opleidingsinstituut HU Mediation. HU Mediation leidt basis-mediators op en houdt zich bezig met intern en extern trainen op het gebied van communicatie en mediationvaardigheden, mediaten,congressen organiseren op het terrein van mediation en publiceren. In die periode zijn diverse publicaties van haar hand verschenen.

Vanaf 2002 heeft zij vele mediations begeleid op het terrein van echtscheiding,omgang,familievetes en arbeidskwesties, zoals reintegratie,herstel samenwerken en exit. Zij heeft zich verder gespecialiseerd in team mediations/ teamcoaching/ team begeleidingen.

Diverse malen is zij actief geweest in o.a. de gezondheidszorg, theaterwereld, het MKB, stichtingen,scholen (Middelbare scholen, Hogescholen en Universiteiten), commerciële bedrijven en familiebedrijven.

Vanaf 2010 is zij opleider van arbeidsmediators die zich in 4 dagen wensen te specialiseren op dit terrein. Zij verzorgt trainingen op het terrein van de oplossingsgerichte mediation,familiebedrijven met een collega-mediator en omgaan met lastig gedrag en persoonlijkheidsstoornissen. Deze laatste met een collega mediator-relatietherapeut.Verder is zij werkzaam als peerreviewer. Vanuit die rol audit zij collega-mediators en bespreekt zij met hen hoe de praktijkvoering van deze collega’s is.

Zij heeft passie voor haar vak. Dat maakt dat zij fulltime met enthousiasme haar werkzaamheden als mediator vervult. Met 80 tot 100 mediations per jaar heeft zij een ruime ervaring.

Lees ook mijn artikelen in de Merlijn blog