Presentaties Inzet op maat 2016

Inzet op maat - Blog - Merlijn Groep
Merlijn Events

Inzet op Maat is hét 2-daags vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen jouw organisatie mee aan de slag te gaan. Hier vindt u alle presentaties terug verzorgd namens Merlijn Groep & Merlijn Advies Groep.

Merlijn Groep: Duurzame inzetbaarheid… wat levert het op?
(11:00 – 11:30)

Trainer: Her Grimbergen
Verzuim op basis van de psychosociale arbeidsbelasting (PSA) kost ongeveer € 6 miljard. En onlangs werd duidelijk dat verzuim als gevolg van pesten op de werkvloer alleen al een slordige € 1,7 miljard kost! Kosten die aangeven dat het met de praktijk van de duurzame inzetbaarheid niet goed is gesteld. Wat kun je hier aan doen? De “Workability Index” van de Finse hoogleraar Juhani Ilmarinen (het Huis van Werkvermogen) lijkt een hier nog altijd actueel antwoord op te geven. In deze interactieve workshop laten we je kennismaken met de praktische toepassingen die het werkplezier vergroten – en de kosten doen dalen

Download hier de presentatie.

Merlijn Groep: Conflictcoaching
(11:00 – 11:30)

Trainer: Odile Seebregts
Conflicten horen bij samenwerken.  Je uitspreken, elkaar horen en met hernieuwde energie het werk aanpakken kan iets goeds opleveren. Maar wanneer conflicten blijven sluimeren, de ernst ervan niet wordt onderkend of ‘zomaar’ escaleren, genereert dat negatieve energie. Met alle gevolgen van dien. Waar mediation inmiddels een bekende vorm van begeleiding is in conflictsituaties, is conflictcoaching een nog vrij nieuwe vorm van begeleiden. Het wint echter snel aan terrein, omdat de ondersteuning gericht is op de duurzaamheid van de samenwerking. Niet de inhoud van het conflict krijgt de volle aandacht, maar dat wat conflictpartners zouden kunnen leren als ze met spanningsvolle situaties te maken hebben. Odile is een geregistreerd master practitioner coach en conflictcoach. Deze presentatie wordt toegelicht met voorbeelden.

Download hier de presentatie

Mediationcongres 2016: bruggen slaan

Op donderdag 17 november aanstaande staat Merlijn Groep op het Mediationcongres 2016 in Spant! Bussum. Deze zevende editie staat in het teken van bruggen slaan.

Bekijk hier de website van het Mediationcongres 2016 >>