Advies Gewenste Omgangsvormen (onderdeel RI&E)

Psychosociale begeleiding

Elke werkgever is volgens de Arbowet verplicht de Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) zo veel mogelijk te voorkomen of te beperken. Dat betekent onder andere dat er beleid moet zijn op het gebied van ongewenste omgangsvormen.

De RI& E is een belangrijk instrument bij het beleid op het gebied van ongewenste omgangsvormen. We zien vaak dat er in die RI&E geen aandacht aan wordt besteed. Ook als er problemen zijn met ongewenst gedrag in de organisatie, zitten veel werkgevers met de handen in het haar.

Onze experts kunnen daarbij helpen.

RI&E

Tendensen in de RI&E

Lees meer
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Indicatoren om hulp van Merlijn in te zetten:

  1. Interne Vertrouwenspersoon
    Misschien heeft u een interne vertrouwenspersoon die prima in staat is melders van ongewenst gedrag op te vangen en te begeleiden, maar die het lastig vindt het management te adviseren over bijvoorbeeld een gedragscode, een klachtenregeling of over het gedeelte PSA binnen de RI& E.
  2. Ernstig en/of vaak voorkomend ongewenst gedrag
    Of is er in uw organisatie gebleken dat er sprake is van ernstig en/of vaak voorkomend ongewenst gedrag en bent u op zoek naar een sparringpartner die met u meedenkt hoe dit op te lossen.
  3. Tevredenheidsonderzoek of signalen vanuit de OR
    Het kan ook zijn dat uit bijvoorbeeld een medewerkerstevredenheidsonderzoek of signalen vanuit de OR of de vertrouwenspersoon blijkt dat er structureel iets niet goed gaat op het gebied van ongewenst gedrag. Dan kan een onderzoek door een adviseur vaak snel duidelijkheid geven over wat er speelt. En natuurlijk kan de adviseur ook adviseren en ondersteunen bij het aanpakken van het probleem.

Zoekt u een adviseur gewenste omgangsvormen? Of wilt u sparren over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee info@merlijngroep.nl.

Maatwerktraject

Zo komen we samen tot het perfecte traject

1

U neemt contact op met de backoffice van Merlijn.

2

Wij brengen u in contact met onze adviseur Gewenste Omgangsvormen die naar u luistert en (door)vraagt.

3

Wij brengen een offerte op maat uit waarbij de mogelijkheid bestaat gebruik te maken van een van onze Kasteellocaties.

Cases

Voor deze bedrijven hebben wij o.a. gewerkt

FSO Fonds, Scholing en Ordening

Bij FSO is een externe vertrouwenspersoon van Merlijn Groep actief. Over FSO De Stichting FSO is het sociaal fonds van de bedrijfstak besloten busvervoer en hee [...]
Lees deze case

PGGM

Bij PGGM is een externe vertrouwenspersoon van Merlijn Groep actief. Over PGGM PGGM is een coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie zonder winstoogmerk. Zij [...]
Lees deze case

Professionals

Onze specialisten

Alle professionals

Blogs

over o.a. PSA

Opleidingen

Denk aan de volgende trainingen:

Ook online mogelijk!

Omgaan met agressie

Begrip & Begrenzen

In veel organisaties en beroepen worden medewerkers steeds vaker geconfronteerd met agressief gedrag. Dat kan gevolgen hebben voor de medewerker [...]

2 Dagen
€1.000,-
+ accommodatie v.a.€95,-
BTW nihil
12-11-2024
Ook online mogelijk!

Cruciale gesprekken

Trainen van gesprekken o.b.v. een ervaren mediator / gespreksbegeleider

Hoe bewaak je de kwaliteit van het gesprek als de belangen groot zijn. We hebben 25 jaren communicatietrainingen vervat in [...]

1 Dag
€595,-
+ accommodatie v.a.€75,-
BTW nihil
29-10-2024
Ook online mogelijk!

Verdiepingstraining rechten en plichten bij ziekteverzuim

Nascholingsaanbod (geaccrediteerd door LVV).
( 11 Beoordelingen )

Het ligt voor de hand dat een vertrouwenspersoon te maken krijgt met (dreigend) ziekteverzuim of re-integratie van werknemers. Dit betekent [...]

1 Dag
€595,-
+ accommodatie v.a.€65,-
BTW nihil
14-07-2024

Merlijn Opleidingen

Een opleiding voor iedere oplossingsmethode

Merlijn onderscheidt als enige in Nederland 24 oplossingsmethoden. Ons streven is om voor elke oplossingsmethoden ook een opleiding te geven. Denk aan de opleiding tot mediator, conflictcoach, vertrouwenspersoon enzovoort. Daarnaast bieden wij een allround opleiding aan tot conflict adviseur waarbij u alle 24 methoden geleerd wordt tijdig te herkennen en op de juiste wijze naar een oplossing te begeleiden.

Incompany trainingen Alle opleidingen & trainingen

Online Conflictscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Actueel

Evenementen