Gras kent veel tinten groen

Gras kent veel tinten groen
conflict Conflictbemiddelaar conflictcoaching Conflicthantering Conflictoplossingsmethode conflictprofessional Mediation Mediator Merlijn Advies Groep relatie Vertrouwen Vertrouwenspersoon

Anna is 37 jaar en een jaar of 10 getrouwd met Joost. Hun relatie is altijd goed geweest, maar Anna begint zich te vervelen.

Ze vertelt over de drie vriendinnen waarmee ze maandelijks uitgaat. Die zijn alle drie nog single. Ze benijdt hun om hun vrijheid. Elly gaat bijvoorbeeld elk weekend naar de nieuwste clubs en restaurants in Amsterdam, waar ze allerlei sexy mannen ontmoet. Marcia is begonnen aan een duikcursus, die eindigt met twee weken Eilat. Monique is net een wild avontuur begonnen met de eigenaar van een uitgeverij. Als je verhalen van die meiden hoort! En zij heeft alleen maar haar kledingzaak en zit elke avond thuis met Joost tv te staren. Ze wil ook wel eens iets heel anders.

Wat ze precies wil, weet ze niet, als het maar iets anders is dan haar leven nu. Ik stel voor om de verschillende onderdelen van haar leven eens onder de loep te nemen. Want waar mist ze nou eigenlijk dat avontuur? Niet in haar werk, haar kledingzaak loopt goed, ze gaat regelmatig op reis om bijzondere kleding te vinden en haar klanten nemen haar dat in dank af. Niet in haar relatie, want ze is nog altijd gek op Joost en in haar hart geniet ze eigenlijk ook wel van die rustige avonden samen. Ze hebben het al gehad over kinderen krijgen en daar ziet ze ook wel naar uit.

Uiteindelijk beseft ze dat ze alleen iets mist als ze met de meiden op stap is en ze hoort over hun spannende leven. Dan vraag ik of haar vriendinnen gekozen hebben om single te zijn. Dat blijkt niet het geval. Ze plagen haar vaak met haar gezapige leventje met Joost, al voelt ze daar wel een jaloerse ondertoon in. Pas nu beseft ze dat zij in feite het leven heeft gerealiseerd, waar haar vriendinnen nog naar op zoek zijn. Ze vertrekt vol goede voornemens om haar relatie met Joost wat spannender te maken en om een cursus verhalen vertellen te doen. Dan kan zij ook eens opscheppen over haar avonturen.

Lees meer over conflicten:

https://www.merlijngroep.nl/blog/patronen-in-relaties-moet-de-mediator-die-dan-ook-oplossen/