De dag van de scheiding

De dag van de scheiding: over de gevolgen van de scheiding en de belangen van het kind - Merlijn Groep
Bemiddelen conflict Conflicthantering Mediation Merlijn Advies Groep Samenwerking

Eén op de drie stellen gaat scheiden

Vandaag is het 14 september 2018: Dé Dag van de Scheiding. Dit klinkt een beetje als een ‘viering’ maar niets is minder waar. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt namelijk dat één op de drie getrouwde stellen gaat scheiden. Met de Dag van de Scheiding wordt aandacht gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Hierbij is het doel om het proces rondom echtscheidingen te verbeteren zodat (ex)-partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Een prachtige doelstelling. Maar er dient altijd één belang in het bijzonder voorop te staan: Het belang van het kind.

De gevolgen van een scheiding

Scheiden heeft verstrekkende gevolgen voor alle betrokkenen maar in het bijzonder voor de kinderen. Waarom gaat papa of mama ergens anders wonen? Houden papa en mama nog wel van mij? Blijven papa en mama voor mij zorgen? Ben ik de schuld dat papa en mama uit elkaar gaan? Wat gaat er allemaal veranderen? Dit zijn allemaal vragen die er in een kinderhoofdje rond kunnen spoken wanneer ouders besluiten uit elkaar te gaan. Het is daarom belangrijk dat de ouders blijven communiceren, hoe pijnlijk de echtscheiding voor hun ook is. De opvoeding van kinderen vereist nu eenmaal dat ouders constructief blijven communiceren over bepaalde zaken.

Het belang van het kind

Binnen ons kantoor staan de belangen van het kind altijd voorop. Bij een vechtscheiding is niemand gebaat. Onze advocaten en mediators trachten dan ook altijd om voor het kind een zo optimaal mogelijke situatie na echtscheiding te creëren. Ze kunnen u tips geven over hoe u met uw kind(eren) en (ex)-partner dient te communiceren. Ook kunnen wij informatie verschaffen over eventuele hulp- en begeleidingstrajecten die ten aanzien van de kinderen en de communicatie tussen de ex-partners kunnen worden ingezet. Door het beëindigen van uw relatie wordt u dan misschien wel ex-partners, maar u blijft voor altijd samen de ouders!
Heeft u vragen over het bovenstaande? Onze advocaten en mediators kunnen u verder helpen.
Bel met 073 532 3582 of mail info@merlijngroep.nl

Lees meer over mediation:

https://www.merlijngroep.nl/blog/vechtscheidingen-mediation-de-oplossing/