Om je toekomst te veranderen, heb je ander gedrag nodig

Om je toekomst te veranderen, heb je ander gedrag nodig
conflict Conflictbemiddelaar conflictcoaching Conflicthantering Conflictoplossingsmethode conflictprofessional Merlijn Advies Groep

William, mijn coachee, heeft een vechtrelatie met zijn oudere zus Jantina. Hun moeder is vroeg gestorven en sindsdien heeft Jantina voor William gezorgd. Beiden zijn al over de dertig, maar nog gedraagt zij zich alsof hij haar kleine jongen is. William heeft iedere centimeter vrijheid moeten bevechten, hij werd er moedeloos van en heeft zich om de lieve vrede vaak geschikt in haar plannen.
Nu heeft hij de liefde van zijn leven ontmoet met wie hij oud wil worden. Maar hij voorziet de nodige problemen met Jantina. Hij weet zeker dat Jantina het er niet mee eens zal zijn. Hij weet zeker dat Jantina de relatie zal verstoren. Hij weet zeker dat Jantina …

En zo maakt hij in zijn hoofd van Jantina een machtige monsterachtige vrouw die over zijn toekomst kan beslissen. Hij maakt zich al op voor de strijd, nog voor er ruzie is. Omdat hij denkt te weten wat Jantina zal doen. En hij zal geheid gelijk krijgen. Want hij gedraagt zich zoals hij zich altijd gedragen heeft en zal dus krijgen, wat hij altijd gekregen heeft. Maar het kan ook heel anders!
Om dit soort denkpatronen te doorbreken, is het raadzaam om een conflictcoach in te schakelen. Die helpt je uit je coconnetje van angstgedachten en leert je hoe je kunt omgaan met mensen die je lastig vindt.

Lees meer over conflicten:

https://www.merlijngroep.nl/blog/conflict-bent-u-al-conflictvaardig/