Merlijn breidt aanbod uit met diverse vormen van coaching

Merlijn breidt aanbod uit met diverse vormen van coaching
Coaching conflict Conflictbemiddelaar conflictcoaching Conflicthantering Conflictoplossingsmethode conflictprofessional Merlijn Advies Groep

Uitbreiding van het Merlijn aanbod

Rondom conflicten en de oplossing daarvan blijken vaak thema’s een rol te spelen die bij de conflictoplossing niet altijd voldoende aan bod kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan leiderschapsissues, omgaan met stressklachten, op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan, of omgaan met verlies. Het gaat hier meestal om een thema dat bij een van de conflictpartners een aandachtspunt is om aan te willen of moeten werken, maar liefst niet in aanwezigheid van de andere perso(o)n(en) in de conflictsituatie. Genoeg reden voor Merlijn om daarom vanaf dit jaar ook diverse vormen van coaching op maat aan te bieden.

Persoonlijk leertraject

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding die erop gericht is om bij degene die wordt gecoacht (de coachee) een verandering ten goede te bewerkstelligen via nieuw inzicht, perspectief en/of het aanleren van ander gedrag. Met behulp van de coach formuleert de coachee het doel van de coaching dat leidend zal zijn voor het traject. Het coachtraject is erop gericht de coachee zo snel mogelijk zelfstandig en effectief aan de slag te laten gaan met het geleerde. De coachee blijft zelf verantwoordelijk voor zijn leerproces. Coaching is een praktische manier om te investeren in persoonlijke groei en functioneren.

Diverse vormen van coaching

Naar aanleiding van uw vraag onderzoekt Merlijns kwaliteitsmanager van de Unit Coaching met u welke soort coaching het best aansluit op uw gewenste resultaat. Voor de volgende vormen van coaching heeft Merlijn zeer bevlogen en ervaren coaches tot zijn beschikking:

Omdat het bij coaching belangrijk is dat er een goede klik is met de coach, is daar extra aandacht voor tijdens de intake met een van de voorgestelde coaches. Merlijn streeft met het aanbod van de coaches naar een landelijke dekking, zodat er altijd een coach bij u in de buurt is. Ook behoort online coaching tot de mogelijkheden. De Merlijn coach loopt als professionele sparringpartner op maat een tijdje met u mee bij uw persoonlijke vraagstuk.

Ook een coachopleiding tot professionele sparringpartner op maat

Het is de visie van Merlijn om achter elke (oplossings-)methode die wordt aangeboden ook te voorzien in de opleiding tot die methode. Trainingen geven en tegelijk praktiseren zorgen voor de door Merlijn gewenste opwaartse spiraal van constante kwaliteitsverbetering en collectieve know how. Het opleiden en uitvoeren gaan hand in hand, en de opleiding is daarom gericht op het trainen van vaardigheden en op het bieden van een oplossingsgerichte aanpak, met ruimte voor het ontwikkelen van een eigen stijl vanuit het principe van blijvend leren. Op dit moment wordt er dan ook bij Merlijn een Merlijn coachopleiding ontwikkeld (level practitioner NOBCO).

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de inzet van coaching als Merlijn methode, kijk dan op onze site: U zoekt een coach? Gratis advies Merlijn – Gecertificeerd door de NOBCO (merlijngroep.nl) of neem contact op met onze kwaliteitsmanager Unit Coaching via 073- 5323582.

Lees meer over coaching:

https://www.merlijngroep.nl/actueel/wat-is-coaching/