Nieuwe Masterclass, opleiding tot Master of Conflict

Nieuwe Masterclass, opleiding tot Master of Conflict
conflict Mediation

Heel trots kan ik u melden dat Merlijn nu aan een al jaren sluimerende behoefte kan voldoen: een complete opleiding tot Master of Conflict. 

De Masterclass is bedoeld voor ambitieuze mensen die nog aan het begin van hun carrière als conflictprofessional staan en voor iedere leidinggevende, mediator en conflictcoach, die professioneel en regelmatig betrokken is bij conflictsituaties. Gemeenschappelijk hebben we, trainers en deelnemers, dat de lat heel hoog ligt…! Vanuit mijn eigen jarenlange praktijk als mediator weet ik dat het bij conflicten om veel meer gaat dan om een geschil tussen twee of meer personen of organisaties.Aan de oppervlakte is het geschil zichtbaar geworden. Dat lijkt te ontaarden in een vete tussen individuen. In werkelijkheid gaat het bijna altijd om meer dan alleen de inhoudelijke kant van de zaak of de persoonlijke botsing. Het gaat in essentie om onderliggende patronen die de oorzaak van een probleemsituatie vormen.Een oplossing van het zichtbare conflict tussen de zichtbare individuele partijen betekent dan uiteindelijk geen oplossing voor de ‘brand’ die doorsmeult in het grotere geheel.

Mediator

Als mediator heb ik vaak een voorliggend concreet probleem opgelost terwijl er in de organisatie  ongenoegen bleef bestaan. Ik had op dat moment geen tools om de onderliggende patronen, die het ongenoegen bleven voeden, aan te pakken. Die observatie na een verder succesvol verlopen mediation gaf mij dan een onvoldaan gevoel. Dergelijke ervaringen hadden ook onze conflictcoaches. Met een geweldige, deskundige inzet wisten ze onderliggende conflicthaarden bloot te leggen, bespreekbaar te maken en mensen en organisaties conflictvaardig te maken. Maar later werden zij toch geconfronteerd met nieuwe ‘uitbarstingen’, omdat er onvoldoende aandacht bleek te zijn besteed aan het inhoudelijke probleem dat om een snelle, concrete oplossing vroeg. Zonder die concrete oplossing zorgde dat probleem voor nieuwe conflictbrandstof en nieuwe inhoudelijke en relationele problemen.

In al zulke gevallen wilt u als professional de deskundigheden van de conflictcoach EN van de mediator beide kunnen toepassen. Een trede hoger kunnen gaan staan in de complexe conflictueuze situatie. Een ‘Master of Conflict’ zijn.

Die behoefte was de start voor de ontwikkeling van deze prachtige training met een rijk programma die in het najaar 2016 bij Merlijn van start gaat.

 

Meer informatie: Masterclass Master of Conflict

De bouwers / trainers die u gaat ontmoeten tijdens het volgen van de Masterclass: