Eerlijk zullen we alles delen

Eerlijk zullen we alles delen
conflict Conflictbemiddelaar conflictcoaching Conflicthantering Conflictoplossingsmethode conflictprofessional Merlijn Advies Groep

Esther en Sabrina hebben samen een cateringbedrijf opgericht. Esther heeft een koksopleiding gedaan, Sabrina is het commerciële brein. De naam van het cateringbedrijf heeft Esther bedacht en samen hebben ze het logo ontworpen. Na twee jaar blijkt de samenwerking niet goed te verlopen.

Sabrina is intussen getrouwd en heeft niet zoveel tijd en aandacht meer voor het werk. Esther werkt zich een slag in de rondte om aan alle vraag te voldoen en heeft vooral behoefte aan meer handjes aan het fornuis. Ze besluiten om uit elkaar te gaan, maar op de een of andere manier lukt het maar niet om de zaken geregeld te krijgen. Op een gegeven moment duurt het Esther allemaal te lang. In overleg met Sabrina vragen ze me om hun gesprek te leiden, totdat ze samen goede voorwaarden hebben opgesteld om uit elkaar te gaan. Ze willen net zo lang doorgaan tot ze er uit zijn, al duurt het een hele dag. Het hete hangijzer is het logo, waar ze allebei aanspraak op maken.

Ander beeld

Al snel blijkt dat het helemaal niet zo moeilijk is om de zaken te scheiden. Het probleem ligt in hun verwachtingen die niet zijn uitgekomen. Esther had gehoopt binnen een paar jaar een bloeiend bedrijf te hebben, Sabrina wilde vooral werk met veel vrijheid voor haar privéleven. Ze zijn beiden teleurgesteld door de houding en de inzet van de ander.

Ze vertellen hoe ze het bedrijf zijn begonnen. Esther wilde van jongs af aan een eigen bedrijf en had de naam al bedacht toen ze zeven was. Sabrina kon na haar studie geen baan vinden, die haar de vrijheid bood, die ze als zelfstandig ondernemer wel heeft. Ze heeft ontdekt dat het cateringbedrijf een enorm beslag doet op haar tijd en energie. Ze is intussen een webbedrijfje begonnen. Voor Esther is het cateringbedrijf een levensvervulling, voor Sabrina is het werk.

Nu ze duidelijk hebben wat het bedrijf voor hun betekende, vindt Sabrina het niet erg meer om Esther zowel de naam als het logo te gunnen. Esther ziet het helemaal zitten als Sabrina de website gaat onderhouden en de externe communicatie van het bedrijf doet.

Na twee uur gaan de dames samen een terrasje pakken en vieren dat ze er uit zijn. De accountant is al aan de slag voor ze.

Lees meer over conflicten:

https://www.merlijngroep.nl/blog/conflicten-op-de-werkvloer-en-daarbuiten/