De kasteellocaties van Merlijn

De kasteellocaties van Merlijn
Conflicthantering Merlijn Merlijn Advies Groep Merlijn Events trainingen
Al jaren genieten onze cursisten van de bijzondere plaatsen waar onze trainingen en cursussen worden gegeven. Onze prachtige kasteellocaties door heel Nederland.

Kastelen staan bekend om hun betoverende en inspirerende ambiance. De historische architectuur, prachtige tuinen en adembenemende uitzichten creëren een unieke sfeer die de verbeelding prikkelt en creativiteit stimuleert. Door te trainen in zo’n omgeving, word je omringd door historie en schoonheid, wat een positieve invloed kan hebben op het leerproces.

Een aantal veelgestelde vragen:

Zijn kastelen niet te duur? Natuurlijk merken wij als organisatie ook dat de samenhangende kosten in de post-covid periode ons dwingen tot enige kritische reflectie. Zeker, het gebruik van die fraaie locaties is niet gratis en de kosten zijn behoorlijk gestegen. Maar die kosten liggen nog altijd duidelijk onder het niveau van de bekende en veel gebruikte conferentie oorden.

Waarom zijn de kastelen niet gelijk in prijs? Merlijn is voor de prijs uiteraard mede afhankelijk van de aard, de kwaliteit en de geografische ligging van het gebouw.

Kan Merlijn de prijs van de accommodaties niet verlagen? Merlijn heeft geen marge op de prijs van de trainingslocatie; wij berekenen de kostprijs gewoon door. Natuurlijk proberen we die prijzen met de uitbater uit te onderhandelen, meer mogelijkheden zijn er niet.

Bovendien hebben onze kastelen allerlei andere, niet materiële voordelen.

Allereerst de onmisbare associatie met onze naamgever: Merlijn de Tovenaar. Merlijn, die model stond voor het leven lang leren, is immers nog altijd een groot inspirator voor onze organisatie. In een kasteel voel je zijn aanwezigheid, alsof hij ergens daar huist in zijn eigen torenkamer, alsof we ons bevinden op slot Camelot.

De locatie inspireert op allerlei manieren; details als krakende trappen, de indrukwekkende koele hoge ruimtes, de soms wat gebrekkige airco of de afwezigheid daarvan, dat zijn zaken waar je rekening mee kunt houden, waar je je op kunt kleden. Maar het zijn tevens aspecten die bijdragen aan het ervaren van de dimensie historie, die zorgt voor diepte en ruimte, voor verdieping en relativering tegelijk; dat is een leeromgeving die ons al jaren verrijkt en die ervaring willen we zeker niet kwijt.

Integendeel, onze kasteellocaties hebben een functionele aantrekkingskracht waarvan wij nog vele jaargangen zo niet generaties van cursisten willen laten profiteren.

Bekijk de verschillende kasteellocaties