Koningslied….

Koningslied….
conflict Conflictbemiddelaar conflictcoaching Conflicthantering Conflictoplossingsmethode conflictprofessional Merlijn Advies Groep

Het Koningslied werd al teruggetrokken voordat ik het goed en wel gehoord had. Nu had ik het lot wel een beetje geholpen door de radio op een andere zender te zetten op het moment dat het gedraaid zou worden, maar toch.

Wat een consternatie. Daarbij had ik nooit verwacht dat het teruggetrokken zou worden. Veel pijn bleek te zitten in het slechte Nederlands. Je zou de koning niet toe kunnen zingen in slecht Nederlands…? Waarom niet?

Hoe komt het toch dat mensen zich hierover zo druk maken? Ik heb makkelijk praten omdat het mij niet interesseert. Ik kijk toch niet en zoals eerder gezegd de radio kan gewoon uit of op een andere zender. Dan kun je je afvragen waarom begint ze er dan over? Dit heeft alles te maken met het escaleren van deze situatie, en dus met een conflict.

De terugtrekking had alles te maken met de overvloed aan reacties. Bijvoorbeeld de grappige reactie van Speld.nl, LuckyTV deed zichzelf ook weer eer aan en er waren een paar initiatieven om tot een ander lied of in ieder geval tot een boycot van dit lied te komen. Ik moet weer bekennen dat ik ook deze uitvoeringen aan mij voorbij heb laten gaan.

Naast deze reacties waren er ook reacties waarbij bedreigingen en strekkingen van dien aard het net op werden gegooid. Het tweeten gaat dan in de overtreffende trap en voor je het weet ben je alleen nog maar aan het bedenken hoe je deze tweet moet evenaren of overtreffen. Het gaat niet meer over het onderwerp en de boodschap is al lang niet meer gericht aan de ontvanger, maar het is een spelletje geworden.

De ontvanger is allang uit het blikveld of zelfs nooit in het blikveld geweest.

Alleen de ontvanger is er nog wel en die blijkt ook niet erg meer te letten op wat hij zegt naar aanleiding van de kritiek die hij ontvangt.

Jammer, volgens mij is dit uiteindelijk niemands bedoeling geweest.

Lees meer over conflicten:

https://www.merlijngroep.nl/blog/kennismaken-met-de-conflictadviseur/