Onbekend maakt onbemind

Onbekend maakt onbemind
Conflicthantering Mediation techniek trainingen

Veel mensen weten niet veel over mindfulness, maar lijken er toch een heel uitgesproken mening over te hebben; ze vinden het zweverig en “niets voor mij”.

Vanuit een ander perspectief kijken

Maar wie er vanuit een ander perspectief, open en nieuwsgierig naar durft te kijken, zal heel iets anders ervaren. Dat zie ik telkens weer in mijn mindfulness trainingen; vrijwel iedereen reageert heel verbaasd op de positieve effecten die je al merkt na één enkele mindfulness meditatie.
Vooral de mensen die nog nooit gemediteerd hebben ervaren heel veel, ze voelen (vaak voor het eerst) hun lichaam, ze voelen dat ze zitten en dat ze werkelijk contact maken met hun lichaam. Ook het volgen van de ademhaling brengt rust in het lichaam en vooral in het hoofd.
Dit is voor de meeste mensen een openbaring.

Voordelen mindfulness oefeningen

Het mooie aan mindfulness is, dat wat mensen ervaren in de oefeningen heel makkelijk toepasbaar is in het ‘gewone dagelijkse leven’. Daar waar mensen gewend zijn (bijna) alles op de automatische piloot te doen, kunnen ze zich door wat ze geleerd hebben in de oefeningen steeds beter focussen op wat ze in het moment voelen en denken. Dit helpt hen om de aandacht van de vele gedachten in hun hoofd (meestal over het verleden of de toekomst) los te laten en het ‘huidige moment’ steeds bewuster te beleven.
Hierdoor kunnen ze zichzelf steeds beter even ‘stil zetten’,  hun gedachten ordenen en de juiste keuzes maken van wat ze op dat moment ECHT nodig hebben.

Een ander mening na de trainingen

Na een paar sessies merken mensen dat het absoluut niet zweverig is, dat ze heel bewust het lichaam voelen zitten of liggen en dat het steeds meer wel “iets voor mij” is geworden.
Een moment voor jezelf, met jezelf en met het okay vinden van jezelf.

Mindfulness is er voor iedereen.

Lees meer over conflictcoachen:

https://www.merlijngroep.nl/blog/8-geheimen-van-conflictcoaching/