Enckevort | mevrouw mr P.A. van Enckevort (Petra)

Mr. Petra van Enckevort startte haar carrière in 2004 bij het voormalig Bureau Rechtshulp als jurist, waar zij werkzaam was in de algemene praktijk en zich daarbij specialiseerde in het arbeidsrecht en sociale zekerheid alsmede in het bestuursrecht. In 2004 werd zij beëdigd tot advocaat. Zij voert als advocaat en mediator een brede praktijk, welke zich met name richt op het arbeidsrecht, sociale zekerheid, familierecht en strafrecht.

In 2013 besloot de maatschap een fundamenteel andere koers te gaan varen door zich nog meer te gaan richten op structurele werkbare oplossingen voor haar cliënten. Soms is dat een procedure, maar veel vaker worden deze oplossingen op andere manieren gevonden. Vanuit deze overtuiging volgde Petra de basisopleiding tot MfN- registermediator en de specialisatieopleiding MfN- familiemediator bij Merlijn. Sindsdien heeft zij reeds vele cliënten op verschillende manieren bijgestaan om tot een voor hen optimale oplossing te komen. Petra is lid van de Nederlandse Vereniging Familiemediators, de Nederlandse Vereniging Van Mediation Advocaten, de Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht en staat als advocaat en mediator ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Vanuit haar overtuiging en wens om kinderen een stem te geven in de scheiding, volgde Petra de opleiding tot gecertificeerd KIES-omgangsbegeleider. In dat kader biedt zij kinderen die betrokken zijn bij een scheiding de mogelijkheid de scheiding te kunnen begrijpen en te leren beter met hun ouders te communiceren.

Lees ook mijn artikelen in de Merlijn blog