Protocol Covid 19

Samen gezond verder!

Algemeen

De anderhalve meter maatschappij is een feit. Dit protocol biedt duidelijkheid aan medewerkers, opdrachtgevers, deelnemers aan trainingen, klanten bij onze overige diensten, over veilig live werken tijdens deze crisis. Het protocol gaat uit van de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM. Als er nieuwe adviezen of maatregelen van kracht worden, stellen we dit protocol bij. Het dient als handvat voor de veilige uitvoering van ons werk.

Wat hieronder staat geldt voor AL onze vormen van live dienstverlening

Merlijn gaat op deze manier te werk bij onze trainingen en bij de inzet van onze conflictprofessionals. Dat betekent dat alles wat hieronder staat met betrekking tot trainingen ook geldt voor onze andere vormen van dienstverlening, zoals mediation.

Trainingen

Een deel van onze trainingen wordt online gegeven maar voor een groot deel van onze trainingen heeft het sterk onze voorkeur (en is het soms noodzakelijk vanuit de MfN, LVV of Orde van Advocaten bijvoorbeeld) om fysiek bij elkaar te komen.

Algemene regels die Merlijn hanteert:

 • Iedereen ontvangt aan het begin van de dag een Merlijn pakket met daarin o.a.: een kladblok, een pen, een persmap en een naambordje.
 • We werken met groepsgroottes van maximaal 10 personen met 1 á 2 trainer(s).
 • De docenten nemen de algemene hygiënevoorschriften in acht (regelmatig handen wassen, in de binnenkant van de elleboog hoesten/niezen, en papieren zakdoekjes gebruiken).
 • De docenten zullen u geen hand geven.
 • Als de docent tijdens de training onverhoopt alsnog hoestklachten krijgt, verkouden wordt, of koorts krijgt, zoeken wij vervanging. Mocht dit niet lukken, krijgt u vanzelfsprekend naar keuze uw betaling terug of boeken wij u kosteloos over.
 • Als de docent in contact is geweest met iemand die besmet is of was, zoeken wij vervanging. Ook hier geldt: indien dit niet lukt krijgt u naar uw keuze uw betaling terug of boeken wij u kosteloos over.
 • Als er gebruik wordt gemaakt van camera’s bij het oefenen zal alléén de trainer de camera’s mogen bedienen en de camera dus steeds zelf aan- & uitzetten.
 • De geheugenkaartjes om mee naar huis te nemen worden voor elke cursist door de trainer ontsmet én op zijn of haar tafel gelegd, waarbij dus de 1,5 meter afstand blijft gewaarborgd.

Eisen aan locaties

Merlijn traint op verschillende (kasteel)locaties. Iedere locatie hanteert eigen corona-proof protocollen. Voorafgaand aan een training sturen wij aan onze cursisten met welke maatregelen zij dienen rekenen te houden.
Daarbij kan gedacht worden aan de volgende regels:

 • Er wordt gebruik gemaakt van flesjes water en plastic bekers.
 • De ruimte wordt iedere pauze gelucht middels het openen van ramen.
 • De lesruimtes zijn zó ingericht dat iedere deelnemer op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar zit.
 • Er is een open deuren beleid: alle deuren staan open (zodat niemand klinken aan hoeft te raken).
 • Er liggen in elke trainingszaal reinigingsdoekjes klaar en er staat desinfecterende handgel met minimaal 70% alcohol om uw handen te ontsmetten; iedere keer als u de zaal binnenkomt en verlaat moet u deze gebruiken.
 • Toiletten worden meerdere keren per dag gereinigd en ook daar staan reinigingsdoekjes en desinfecterende handgel met minimaal 70% alcohol l klaar en verplicht gebruik van handschoenen bij binnenkomst van het toilet.
 • Er worden geen papieren hand-outs uitgereikt.
 • Aan het einde van de trainingsdag zorgen we voor een prullenbak waar iedereen zelf zijn of haar vuilnis in moet gooien (denk aan plastic flesjes, bekertjes etc.)
 • Verdere algemene gedragsregels

U blijft thuis:

 • als u milde verkoudheidsklachten heeft zoals snotteren, hoesten, keelpijn of koorts;
 • als uzelf of een gezinslid koorts heeft;
 • tot u of uw gezinslid minimaal 24 uur klachtenvrij bent c.q. is.

U licht ons in over eventuele fysieke klachten of een eerder contact met iemand die besmet is of was. Wij zoeken met u dan naar een alternatieve oplossing, bijvoorbeeld online.

Om er zeker van de te zijn dat niemand zich financieel verplicht voelt om toch te komen bij bijvoorbeeld lichte klachten, mag u tot en met de dag zelf u kosteloos afmelden. We boeken u in dat geval kosteloos over naar een andere datum. En in bepaalde gevallen kunnen de trainers u laten werken met een aanwezigheid vervangende thuisopdracht.

Let wel: een cursist wordt door ons naar huis gestuurd wanneer zij/hij in strijd met de nieuwe regels tóch ziek (verkouden, snotteren, hoesten etc.) blijkt en daarmee collega deelnemers in gevaar brengt. U betaalt dan wel volledig.

Uitgebreid aandacht vragen voor dit protocol

Om er zeker van te zijn dat iedereen van onze regels op de hoogte is, zullen wij dit protocol bij elke training vermelden op de website (verwijzend naar de blog waarin alles staat) en het voorafgaand aan de training aan iedereen persoonlijk mailen.

Regels RIVM blijven onverkort gelden

Verder gelden natuurlijk dezelfde regels als de RIVM voorschrijft, zie https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden

Kort samengevat:

 •  Houd minimaal 1,5 m afstand van andere mensen.
 • Geef andere mensen geen hand.
 • Was regelmatig uw handen en/of maak gebruik van desinfecterende handgel met minimaal 70% alcohol: was uw handen minimaal 6x per dag volgens de instructie. In ieder geval voor het eten, na toiletbezoek, na het reizen met het openbaar vervoer, na het schoonmaken.
 • Als u niest of hoest, doe dat dan in uw elleboogholte.
 • Als u uw neus snuit, gebruik dan papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg.
 • Maak ook uw laptop/computer, iPad / tablet of smartphone regelmatig schoon.
 • Raak uw gezicht niet of zo weinig mogelijk aan.
 • Communiceer indien nodig digitaal of via de telefoon.
 • Ventileer werk- en kantoorruimte.
 • Gebruik regelmatig een verzorgende handcrème. Dit geldt bijvoorbeeld ook tijdens de lunch.

Voor al uw vragen kunt u terecht bij de directie van Merlijn Groep.

1993

familiebedrijf sinds

3000

meer dan 3000 mediators opgeleid

180

aangesloten professionals

9.2

Gemiddelde klantbeoordeling

Ervaringen

Met deze bedrijven hebben wij gewerkt

Gemeente Amsterdam

Voor de eerste fase is nauw samengewerkt met het Projectteam mede onder de bezielende leiding van voormalig burgemeester Eberhardt van der Laan, die voor zijn e [...]
Lees deze case

NS

NS heeft in augustus 2015 een raamovereenkomst gesloten met MAG, waarin we first supplieer zijn als het gaat om (dreigende) conflicten met en tussen medewerkers [...]
Lees deze case

Online Conflictenscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Gratis inloopspreekuur

Voorkeur voor advies op maat?

De conflictadviseur

Lees over het herkennen van de juiste oplossingsmethode

In dit boek definiëren we ruim twintig conflictbegeleidingsmethoden waarmee vrijwel ieder conflict op een adequate en effectieve wijze kan worden aangepakt. Dit boek is geschreven voor toekomstige conflictadviseurs en voor iedereen die zich met conflicten bezighoudt of zijn ideeën over conflicten en de hantering hiervan wil verruimen – zowel op persoon­lijk als op professioneel vlak. Het bevat kennis die wij onontbeerlijk achten voor conflictadviseurs.

  Adresgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van het boek.

  Schrijf me in voor de nieuwsbrief

  Bekijk alle aanbevolen literatuur

  Actueel

  Evenementen