2-daagse Focus op assessment voor advocaten / academici

Vervolg op de basisopleiding + MfN Registratieblok: Theorie & Assessment

( 4 Beoordelingen )

Deze training geeft u de bagage om het assessment MfN-registermediator succesvol af te ronden.

Te behalen resultaten

 1. Je kent de criteria voor het live assessment;
 2. je bent voldoende voorbereid om het assessment succesvol af te leggen c.q. je hebt concrete feedback gekregen op welke aspecten je nader moet oefenen;
 3. Academisch niveau is vereist.
Kosten
€940,-

+ accommodatie v.a.€115,-

BTW nihil

Voor een gedetailleerd kostenoverzicht vraagt u een vrijblijvende offerte aan.

Duur
2 Daagse

2 losse dagen

punten
12 MfN PE cat. 1a
58 PE-uren NBA

De opleiding

2-daagse Focus op assessment voor advocaten / academici

Om actief te kunnen zijn in de verwijzingsvoorziening (rechtbanken en gerechtshoven) en gebruik te kunnen maken van toevoegingen (Raad van de Rechtsbijstand) is ingeschreven zijn als MfN Registermediator één van de vereisten. Verder wordt het zijn van MfN Registermediator in toenemende mate geëist om in aanmerking te komen voor mediations via overheidsinstanties, landelijke netwerken en grote opdrachtgevers. Voor deelnemers die de training willen volgen in het kader van de Permanente Educatie van het MfN is de training een verdere verdieping en toetssteen van de opgebouwde ervaring en kwaliteitseisen.

Deze 2-daagse vaardigheidstraining is een intensieve, puur op het assessment gerichte training, ontwikkeld voor mediators, die een MfN -erkende opleiding hebben gevolgd en als MfN Registermediator willen praktiseren. Doel is om de mediationvaardigheden zodanig te verdiepen en te versterken, dat een beginnend mediator met zelfvertrouwen het live-assessment kan gaan doen. Ook degenen die een video-assessment willen doen kunnen van de training profijt hebben omdat hun video immers wordt beoordeeld als een opname van een live-assessment. De training is evenwel niet specifiek gericht op het doen van een video-assessment gezien de bijkomende technische en praktische aspecten daarvan. In deze training ontbreekt daarvoor de tijd. Wel kan Merlijn buiten deze training om assisteren bij de video-opnamen. Bij de training staan centraal de beoordelingscriteria die het MfN heeft onderscheiden voor het assessment.

Van de deelnemers wordt ook thuiswerkzaamheid verwacht. Na afloop van de training (2e dag of op afspraak binnen 1 week daarna) krijgt iedere deelnemer concrete, mondelinge feedback of hij/zij gereed is voor het assessment, dan wel op welke punten hj/zij nog nadere oefening behoeft.

Studiebelasting

Bij deze 2-daagse weekopleiding is de studiebelasting vastgesteld op 28 uur.

Docenten:

Programma

Dag 1

Ochtendprogramma

09.30 – 10.00 uur : ontvangst met koffie en thee

10.00 – 10.30 uur : inleiding op en voorlichting over assessment en beoordelingscriteria/competenties

10.30 – 11.30 uur : oefening: opening van een mediationgesprek (plus debriefing, feedback en dvd)

11.30 – 11.45 uur : pauze

11.45 – 13.15 uur : inleiding op en oefening van competentie A (het opbouwen van een goede werkrelatie) (plus debriefing, feedback en dvd)

13.15 – 14.00 uur : lunch

Middagprogramma

14.00 – 15.45 uur : inleiding op en oefening van competentie B (het motiveren van de deelnemers voor het mediationproces) (plus debriefing, feedback en dvd)

15.45 – 16.00 uur : pauze

16.00 – 16.55 uur : inleiding op en oefening van competentie E (het behandelen van de inhoud/ conflictkwesties) (plus debriefing, feedback en dvd)

16.55 – 17.00 uur : oogst van de dag en bespreking huiswerkopdrachten

Dag 2

Ochtendprogramma

09.30 – 10.00 uur : ontvangst met koffie en thee

10.00 – 11.00 uur : inleiding en oefening competentie C (het reguleren van de communicatie) (plus debriefing, feedback en dvd)

11.00 – 11.15 uur : pauze

11.15 – 12.30 uur : inleiding en oefening competentie D (het reguleren van het proces) (plus debriefing, feedback en dvd)

12.30 – 13.00 uur : lunch

Middagprogramma

13.00 – 16.00 uur : praktische oefening in rollenspelen

16.00 – 17.00 uur : afronding: feedbackgesprekken en planning van (telefonische) feedbackgesprekken in week erna / bespreking verdere mogelijkheden: 2 op 1 coaching, proefbemiddelingen, observatieplaatsen, supervisie en consultatie / voorbereiding op de theoretische en praktische examens van het MfN / evaluatie / uitreiking certificaten

17.00 – Merlijn borrel

Voor wie?

2-daagse Focus op assessment voor advocaten / academici wordt onder meer gevolgd door:

 • Iemand, die de 6-daagse basisopleiding tot Mediator heeft gevolgd en zich wil voorbereiden op het Mfn examen;
 • in de praktijk werkzame mediators, die zich alsnog willen registreren als Mfn mediator;
 • voor deelname aan deze training is geen specifieke vooropleiding vereist;
 • zou u graag precies willen weten wat deze training aan uw professionele performance en kennis toevoegt? Neemt u dan contact op met de backoffice die u naar uw wens doorverbindt met de trainer of u matcht met een oud-deelnemer in dezelfde beroepsgroep.

Klantervaring

Deze training scoort een 9.3 / 10 op basis van 4 beoordelingen
 • Mona
  Coach
  Door de erkende basisopleiding tot Mediator van Merlijn ben ik een beter coach geworden.
 • Anoniem
   
  Heldere en goede begeleiding.
 • Anoniem
   
  Ik heb veel geleerd, vooral ook over het in het hier en nu blijven, het 'klein houden' van vragen/opmerkingen en het niet zelf invullen van verhalen of oplossingen.
 • Anoniem
   
  In een kleine setting en onder deskundige begeleiding van de trainer heb ik goed kunnen oefenen voor het assessment en heb daar goede stappen in gemaakt.

Data & Locaties

2-daagse Focus op assessment voor advocaten / academici

Heeft u al eerder een Merlijn-opleiding gevolgd? Dan ontvangt u altijd 10% korting op ons gehele trainingsaanbod!

Voor data & Incompany kunt u contact opnemen met het secretariaat:

Inschrijven