Mevr. Leonhard - Strien - Partner - Merlijn Groep

Leonhard- Strien | mevrouw W.H.A. Leonhard- Strien (Helma)

Mr. Helma Leonhard-Strien is gecertificeerd notaris-mediator in Rotterdam. Zij verzorgt ook de (echt)scheiding voor mensen uit naburige gemeenten. Als u beiden wilt scheiden maakt zij uw scheiding in orde. Zij helpt u goede afspraken met elkaar te maken over de kinderen, alimentatie, de woonsituatie en verdeling van het huis en pensioen. Ook kan zij samen met u een ouderschapsplan opstellen. Verder kunnen de bijbehorende notariële werkzaamheden worden geregeld, zoals overdracht huis, hypotheek, aanpassen testamenten en eventueel in zicht van de scheiding wijzigen van huwelijksvoorwaarden.

Meer informatie

Na als docent aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werkzaam te zijn geweest, begon zij in 1983 als kandidaat-notaris bij Kooijman Lambert Notarissen en werd in 2000 benoemd tot notaris. Helma Leonhard -Strien is gespecialiseerd in familierecht.

Tevens is zij al ruim 10 jaar gecertificeerd VMN-mediator en MfN-mediator , en begeleidt zij veel (echt)scheidingen.  Tenslotte is zij één van auteurs van het boek "Notaris en scheiding" en het "Compendium Samenwonen".

Helma: "Scheiden is voor de scheidende partners en hun omgeving een zwaar en altijd emotioneel beladen traject. Zeker in geval er kinderen bij betrokken zijn, kunnen de gemoederen behoorlijk verhit raken. Eén verkeerd woord, en de vlam slaat in de pan. Als je hen als notaris-mediator zodanig kunt begeleiden dat zij uiteindelijk toch in goed overleg samen tot oplossingen komen, is dat een heel dankbare taak."

Specialismen