Roeien met de riemen die je hebt……

Roeien met de riemen die je hebt - Blog - Merlijn Groep
Medezeggenschap ondernemingsraad OR Samenwerking

Maandag 4 januari waren de gebroeders Tycho en Vincent Muda bij Eva Jinek in de uitzending. Nu zal men zich afvragen wie in hemelsnaam de gebroeders Muda zijn, maar in de roeiwereld zijn ze zo langzamerhand een begrip gaan worden. Zodanig zelfs dat zij in de twee ongestuurd wel eens voor Olympisch goud in Rio op kunnen gaan.

Ogenschijnlijk klinkt dit eenvoudig, roeien. Je doet dat met maximaal twee riemen per persoon: links en rechts. Maar de truc is niet om die riemen te bewegen, maar om dit gelijktijdig te doen. Dat vereist afstemming; weten van elkaar wat je wilt; team work met als doel niet alleen vooruit te komen, maar vooral om je doelen te bereiken; om te winnen. Of datgene binnen te halen wat je hebt beloofd.

Ziehier de parallel met medezeggenschap. Effectieve medezeggenschap kan alleen maar slagen als je als team opereert, van elkaar weet wat je doet. Maar vooral: zicht hebt op wat je wilt bereiken en daarvoor de krachtsinspanning wilt verlenen. Ja, het vergt wat. Maar je krijgt er ook wat voor terug als medezeggenschapper. Nieuwsgierig? Meer weten?

Neem contact met ons als Merlijn Medezeggenschap op. Ik kom graag bij u langs.

Lees meer :

https://www.merlijngroep.nl/blog/de-onafhankelijke-organisatie-ombudsman-voor-publieke-en-private-organisaties/