Merlijn op het Mediation congres 2016: “Bruggen slaan!”

Meld je aan voor het mediation congres - Blog - Merlijn Groep
Merlijn Events

Op donderdag 17 november 2016 organiseert de MfN het jaarlijkse Mediation congres 2016 met als titel: “Bruggen slaan!” Het vindt plaats in Het Spant in Bussum.

Merlijn kan zich goed vinden in het thema van de dag. Verschillen tussen individuen, groepen, landen, culturen, continenten bijna worden alleen maar groter en groter. Alleen al in ons eigen land zijn er de heftige discussies over de bekende onderwerpen: vluchtelingen, criminaliteit, “graaiers” versus armoede, soms is het woord discussie een eufemisme voor wat er werkelijk plaatsvond. “Bruggen bouwen” is dan geen overbodige luxe maar een must. Wist u dat het aantal rechtszaken in ons land gigantische vormen aanneemt. Allemaal situaties waarin mensen tegenover elkaar staan. Heftig verlopende echtscheidingen, werkgevers tegenover werknemers, daders tegenover slachtoffers. De rechterlijke macht kan het bijna niet meer aan, maar ziet ook dat er andere mogelijkheden zijn, precies: Mediation. We zullen op het congres vast meer horen over de wetgeving rond mediation, die  wordt voorbereid en inmiddels in het stadium is van het horen van betrokken belanghebbenden.

Het is bekend, dat rechters mediation al actief bevorderen, daar zelfs beleid van hebben gemaakt: “Eerst mediation vooraleer u gaat procederen” is het bijna dwingend advies.

Natuurlijk is Merlijn groep op het congres aanwezig met een informatieve stand.

Daar kunt u veel vernemen over wat Merlijn te bieden heeft op het gebied van directe dienstverlening en uitvoering van mediations en alles over het uitgebreide scala van opleidingen voor mediators. Verdiepingscursussen, specialisatie trainingen en in het bijzonder onze basisopleidingen voor mediator die altijd doorgaan. Merlijn zit heel diep in de materie van het conflict getuige haar dochterondernemingen: Merlijn Advies Groep en Het Service huis advocatuur. Ook daarover kunt u tijdens het congres bij onze stand informatie ontvangen.

Programma

In het programma vindt u o.a. bijdragen van minister Van der Steur en professor Paul Scheffer. Met daarnaast een hele serie workshops waarin ook Merlijn gelieerde sprekers zullen optreden. Het volledige programma kunt u  hier vinden.

Inschrijven

U kunt zich via deze link inschrijven voor het congres. De inschrijfkosten voor congresdeelname bedragen €295,- exclusief btw. Leden van de NMv, vFAS, NIP, NVvMA, VMN, VMO en MfN-registermediators betalen € 245,- exclusief btw.

Meer informatie en het programma is te vinden op: www.mediationcongres.nl

Bekijk hier alle evenementen waar Merlijn Groep aanwezig is:

https://www.merlijngroep.nl/blog/evenementen-2016/