Special events

Een betoverende toevoeging aan een onvergetelijke training

Als u een goede training voor de groep echt onvergetelijk wilt maken, kunt u een betoverend dagdeel toevoegen! Denk aan het samen brouwen van een toverdrank, werken met roofvogels, leren schermen of boogschieten, basisles krijgen in goocheltrucs en illusies, samen een ridderlijk schild maken. Of kom in actie bij Middeleeuwse dansen! Maar het aanbod is nog veel groter! We zetten deze ‘special events’ ook in bij teambuilding en teamuitjes. Meer informatie hierover vind u op onze website. Voor prijzen en beschikbaarheid kunt u contact opnemen met onze backoffice.

Informatie opvragen
  • Goocheltrucs en illusies

    We kennen allemaal het programma mind f*ck van Victor Mids van goocheltrucs tot subtiel uitgevoerde illusies waarmee de kijker op het verkeerde been wordt gezet of verleid om iets te geloven, wat er niet is. Dit was ook het speelveld van Merlijn. Een fantastische toevoeging aan een training. Hier hebben onze cursisten al veel plezier aan beleefd.

  • Middeleeuws kampvuur

    We gaan echt de sfeer proeven van het kasteel. Na een rondleiding door het historische bouwwerk zetten we ons rond een kampvuur en beleven we vanuit onze eigen fantasie de magie van een avond in riddersferen.

  • Boogschieten

    Boogschieten is een bij uitstek ridderlijke vaardigheid, die ook door voetvolk, soldaten en vrijheidsstrijders kon worden beoefend. Robin Hood muntte er in uit en kon daardoor zijn streekgenoten helpen. De zoon van Wilhelm Tell was ook blij dat zijn vader bedreven was met pijl en boog. We gaan zien wie zich ontpopt als de nieuwe Robin Hood.

  • Middeleeuwse dans

    Als er iets is wat verbindt, is het wel de dans. Uit de middeleeuwen zijn prachtige dansen bekend; het is prachtig om die uit te voeren. Samenwerking met je team en de gezamenlijke discipline leiden tot een beleving die je niet vergeet en die blijvend een positief effect zal hebben op het team.

  • De toekomst voorspellen

    De toekomst voorspellen hoorde echt bij Merlijn. Er zijn nog steeds veel praktijken, methoden en technieken om de toekomst te voorspellen. Het realiteitsgehalte ervan is niet altijd even duidelijk. Toch is het inspirerend om samen gedachten, veronderstellingen te formuleren over de toekomst.

  • Ridderlijk schild

    Een schild was voor de middeleeuwse ridder een manier om te zeggen waar die voor stond. Nu willen we als persoon, als bedrijf of organisatie een visie uitdragen, zodat de omgeving, de potentiële cliënten weten wat ze van ons kunnen verwachten. We kunnen het schild eerst omschrijven en als er de mogelijkheid voor is ook concreet vormgeven en beschilderen.

  • Communicatie met paarden

    Communiceren is ons vak. Kunnen we leren van communicatie met grote dieren zoals met paarden? De mogelijkheid is er; wie dit niet eerder heeft meegemaakt zal er versteld van staan.

  • Gedichten

    Er treedt een bard op en geïnspireerd daardoor maken we ons eigen gedicht. Gedichten waren bedoeld om gezongen te worden, dus wordt het ons eigen lied waarin onze “ridderlijke “ vaardigheden beschreven en vervolgens bezongen worden.

  • Toneelspelen

    De middeleeuwse klucht kende een vast patroon, waarin de man meestal de sukkel was die eens ondeugend wil zijn; hij komt van een koude kermis thuis, een pak slaag van zijn vrouw is zijn deel. We creëren zelf zo’n klucht en spelen die. U zult beleven hoe krachtig samen toneelspelen werkt voor de groepsvorming.

  • Riddertoernooi

    We bestuderen en bespreken de basisregels van een riddertoernooi met lansgevechten te paard. Herkennen we de overeenkomsten met de conflicten waar wij in onze praktijk mee te maken krijgen?

  • De maaltijd

    De gezamenlijke maaltijd was voor de ridder milieus een ware gebeurtenis. Wellicht kunnen we samen met de groep een maaltijd bereiden, in een daartoe uitgeruste gelegenheid. Wie weet een maal met middeleeuwse kenmerken, maar het mag ook eigentijds of futuristisch zijn.

  • De bierbrouwerij

    Vanwege de slechte kwaliteit van het drinkwater werd er in de middeleeuwen bier gedronken in plaats van water. Misschien kunnen we een bezoek brengen aan een ambachtelijke bierbrouwerij die nog oude procedures kent en hanteert.

  • Roofvogels

    In het kader van onze communicatieve vaardigheden is het misschien nog spannender om te zien of dat behalve met paarden ook werkt met roofvogels, die sinds mensenheugenis ons hebben bijgestaan in de jacht.

  • Toverdrank

    Een toverdrank hoort bij een tovenaar zoals zijn punthoed en zijn toverstaf. Wij stellen ons bij deze mogelijkheid een experimentele sessie voor waarin overheerlijke doch ongevaarlijke drankjes gemixed zullen worden.

  • Schermen

    In de middeleeuwen werd er vooral gestreden met grote zogenaamde “tweehands slagzwaarden”; later kwamen de lichtere wapens in zwang en ontstond het schermen met degen, sabel en rapier. Schermen is wel de optie van de adel om persoonlijke conflicten uit te vechten in overigens niet ongevaarlijke duels. Daar eens aan proeven is een interessante optie zijn, maar wel in een schermschool onder vakkundige begeleiding en in een schermpak met masker zodat 1 1 2 bellen niet nodig wordt.

  • Fotograferen

    Een uitdaging om het kasteel ontdekkend ook het ideale plaatje te vinden, fotogeniek, inhoudelijk van toepassing, toevallig leuk, het geeft niet wat het motief is maar kijk met andere ogen met mobiel of met een heuse camera, zoals we dat kennen van het veel bekeken televisieprogramma: “Het perfecte plaatje”.

  • Schilderen

    We hebben als Merlijn veel ervaring opgedaan met het maken van schilderijen, ook door degenen die denken dat ze dat absoluut niet kunnen; je zult versteld staan van je eigen mogelijkheden. Voor groepen die dat willen, is het een beleving, een schilderij te maken dat aansluit op de kasteelbeleving, abstract of figuratief, spookachtig dreigend of juist romantisch.

  • Klootschieten

    Klootschieten is al een oud gezelschapsspel, een voorloper van petanque of jeu de boule; het is echt iets van het buitenleven; het is gezellig, ontspannend en toch ook competitief.

  • De Wereld van Verschil

    Ga samen met je team op reis in de Wereld van Verschil en ga op verkenning in de landschappen van jullie gedrag. Met MapsTell breng je het gedrag en de communicatiestijl van jezelf en je collega’s letterlijk in kaart.
    Een leuke methode om elkaar goed te leren kennen en verschillen beter te begrijpen!