Familierecht

Rechtsgebied

Let op: deze trainingen verzorgen wij alleen incompany / op verzoek.

Opzet van de middag: Tijdens de middag zullen de recente ontwikkelingen op het gebied van familierecht aan de orde komen. Aan de hand van recente jurisprudentie, wordt op aantal onderwerpen dieper ingegaan, waaronder:
– Vergoedingsrechten tussen echtgenoten;
– Ondernemingsvermogen en verrekenbedingen;
– Alimentatie (waaronder de alleenstaande ouderkop).

Daarnaast zal aandacht worden besteed aan de wet “Beperkte gemeenschap van goederen” die op 1 januari aanstaande in werking treedt. U ontvangt onder andere een document waarin de oude en de nieuwe wettelijke bepalingen overzichtelijk naast elkaar staan opgesteld.

Te behalen resultaten

  1. U bent helemaal bij w.b. de meest recente jurisprudentie;
  2. uw eigen praktijkvragen zijn aan de orde gekomen en u heeft tips gekregen;
  3. u heeft regionale collega’s ontmoet en kunnen netwerken;
  4. het trainingsniveau ligt op HBO+ werk- en denkniveau of door ervaring verkregen.
Kosten
€117,-

BTW nihil

+ accommodatie v.a.€0,-

Voor een gedetailleerd kostenoverzicht vraagt u een vrijblijvende offerte aan.

Duur
1 Daagse

punten
3 PO NOVA
3 PO NEVOA

De opleiding

Familierecht

De middag heeft een praktische inslag. Er zullen u tips aan de hand gedaan worden waar u uw voordeel mee kunt doen bij het voeren van procedures. De mogelijkheid bestaat om vooraf praktijkvragen in te sturen. Deze interactieve cursus veronderstelt enige ervaring met het familierecht.

In deze actualiteitencursus familierecht biedt u een overzicht van de recente ontwikkelingen in rechtspraak en wetgeving. Daarbij ontvangt u praktische tips op welke manier de geboden informatie in uw praktijk ingezet kan worden. Uiteraard is het mogelijk om praktijkvragen te bespreken tijdens de cursus.

Het gaat om een interactieve bespreking van recente jurisprudentie. Vanzelfsprekend kunt u ook uw eigen praktijkvragen inbrengen. De inleiders zijn mensen die de advocatuur van haver tot gort kennen. Ze zijn advocaat of zijn het geweest en hebben later in hun carrière gekozen voor een ander juridische professie. Ze hebben bewezen didactische kwaliteiten alsmede inhoudelijke juridische deskundigheid op het niveau dat Servicehuis Advocatuur van haar docenten en trainers vereist. Het gaat hen om een ding: hun toehoorders elk PO-uur blijven boeien tot in de toppen van hun vingers!

Opleidingspunten

Merlijn is als onderwijs- en trainingsinstituut geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) en Beroepsorganisatie Bedrijfsjuridisch adviseurs (NEVOA).

Permanente Educatie NOVA / NEVOA

Deze training levert u de volgende punten op: 3 PO kennis punten

Studiebelasting

Bij deze 1-daagse opleidingen is er geen sprake van bijkomende studiebelasting.

Voor wie?

Familierecht wordt onder meer gevolgd door:

  • Voor deelname aan deze training is geen specifieke vooropleiding vereist;
  • zou u graag precies willen weten wat deze training aan uw professionele performance en kennis toevoegt? Neemt u dan contact op met de backoffice die u naar uw wens doorverbindt met de trainer of u matcht met een oud-deelnemer in dezelfde beroepsgroep.

Data & Locaties

Familierecht

Heeft u al eerder een Merlijn-opleiding gevolgd? Dan ontvangt u altijd 10% korting op ons gehele trainingsaanbod!

Voor data & Incompany kunt u contact opnemen met het secretariaat:

Inschrijven