Mevrouw L. Laupman - Mediator - Merlijn Groep

Laupman | mevrouw mr C. Laupman (Lia)

Lia Laupman is sinds 2001 eigenaar van Lucida, mediation en coaching gevestigd in Druten. Binnen Lucida werkt zij met meerdere mediators.

Lia is zeer actief op het gebied van mediation. Als MfN-registermediator èn internationaal gecertificeerd: IMI is zij onder meer verbonden aan de Provincie Gelderland en is zij rechtbank mediator bij de rechtbank en het gerechtshof Arnhem en Roermond. Zij werkt tevens als peer reviewer voor de SKM (Stichting Kwaliteit mediators verbonden met de MfN).

Zij heeft als mediator een zeer grote ervaring opgedaan binnen diverse aandachtsgebieden waaronder zakelijke conflicten (arbeid, ambtenaren, business) en conflicten binnen teams/groepen.

Hiernaast is zij een ervaren coach. Zij is aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en is geregistreerd ZKM coach. Zij begeleidt, meestal binnen de context van werk en bedrijf/organisatie, bestuurders, leidinggevenden en medewerkers, individueel of als groep.

Een kleiner deel van haar werkzaamheden betreft trainingen -zij is geregistreerd bij het CRKBO- en workshops in mediation(vaardigheden), conflictmanagement, onderhandelen en communicatie.

Zij is één van de auteurs van het boek "Vaststellingsovereenkomst en mediation" uit de mediationreeks van uitgeverij SDU.

Lia Laupman heeft ruime bestuurservaring, leidinggevende ervaring, is externe vertrouwenspersoon bij verschillende organisaties waaronder een groot bedrijf in Nijmegen en klachtenfunctionaris. Zij is vóór het jaar 2001 vele jaren werkzaam geweest voor grote organisaties (UMC, ING), waarbij ze vaak als adviseur of bemiddelaar werd betrokken bij conflicten binnen en buiten de organisatie.

Haar stijl is te omschrijven als doelgericht, positief en zorgvuldig. Zij werkt toekomstgericht met oog voor het verleden en zij wekt snel vertrouwen bij partijen door haar rust en respectvolle benadering, terwijl zij ook confronterend kan zijn. Hierdoor weet zij mensen in beweging te krijgen, juist daar waar dat nodig of helpend is.