Cursussen voor advocaten

Merlijn: Servicehuis Advocatuur, ondersteuning en trainingen op alle niveaus voor kantoren en voor individuele advocaten.

Sinds kort heeft Merlijn Groep haar activiteiten in het juridische veld, daar waar het speciaal de advocatuur betreft de status verleend van zelfstandige dochter: Servicehuis Advocatuur.

Een begrijpelijke ontwikkeling. Na de brede ervaring van Merlijn op tal van juridische disciplines en diverse juridische niveaus is de vraag om specifieke aandacht voor de advocatuur een signaal dat wij als Merlijn Groep, met onze wortels in de advocatuur, willen beantwoorden met een volledige focus op advocatuur in onze volwaardige dochter: Servicehuis Advocatuur.

Bij Merlijn wordt u als professional getraind en ondersteund door top professionals.

Vakinhoudelijke cursus: Advocaten die serieus hun vak beoefenen, zijn op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. Op de hoogte zijn en blijven is mogelijk door het volgen van diverse PO cursussen,  de cursussen in het kader van de Permanente Opleiding binnen de advocatuur. Voor deze cursussen advocatuur is Servicehuis Advocatuur een uitstekend adres.

Het betreft actualiteitencursussen op het gebied van huurrecht bedrijfsruimte, burgerlijk procesrecht, bestuursrecht, strafrecht, pensioenrecht, arbeidsrecht, familierecht en erfrecht.

Opleiding uitgelicht: Insolventierecht *NIEUW * De cursus insolventierecht is een vernieuwde versie van de vertrouwde vroegere VSO-cursus Insolventierecht, die door de NOvA georganiseerd werd. We leren in de cursus vooral waar de relevante informatie te vinden is. De complexiteit van de materie is dusdanig dat puur kennis opdoen niet voldoende zal zijn om vertaalslagen naar concrete situaties te kunnen maken.

Vaardigheidstrainingen: Onze vakvaardigheidstrainingen zijn ontwikkeld voor al ervaren advocaten die hun essentiële competenties tot een nog hoger niveau willen aanscherpen. Met de trainers gaat u op zoek naar de top van uw kunnen en maakt u kennis met de nieuwste inzichten en methodes.

We beperken ons tot de essenties van het beroep: adviseren – onderhandelen – schriftelijk formuleren – pleiten – compareren – optreden in mediations.

Kantooradvies: Daarbij kan het gaan om advies of procesbegeleiding t.a.v. het vaststellen van missie en strategie, het starten van een eigen kantoor; focus op personeelsbeleid: selectie, stagiaires, loopbaanperspectief en teambuilding.

Servicehuis Advocatuur heeft een bijzondere expertise op het gebied van conflicthantering, zowel preventief als curatief. U kunt daarbij denken aan ondersteuning bij de keuze van de best passende methode om conflicten te voorkomen of op te lossen en de begeleiding van een dergelijk proces.

Hiermee is Servicehuis Advocatuur een sterke en vrijwel complete speler op het terrein van de PO cursussen voor de advocatuur

Voor vragen neem contact op met: Marianne Langhout 073-5323582.

Extra groot Servicehuis Advocatuur (900)