Mediator in Breda

Op zoek naar een mediator uit Breda?

In Breda vindt u de gespecialiseerde en gecertificeerde mediators die zijn aangesloten bij Merlijn groep. Dit betreft een organisatie die al meer dan 25 jaar mediators opleidt en mediation toepast op een kwalitatief hoogstaande manier. De organisatie Merlijn groep bouwt mee aan de ontwikkeling van mediation en bewaakt de kwaliteit van de bij haar aangesloten mediators. Mediation in Breda groeit en dat komt vooral door het significante succes van mediation ten opzichte van procederen bij de rechtbank.

Een mediator staat niet voor het belang van één van de partijen in een conflict. De mediator in Breda laat beide partijen tot het inzicht komen waar in hun belangen de mogelijkheden schuilen om tot een overeenkomst te komen. Een mediator heeft een open informele benadering. Bij de rechter gaat het formeel en is er veel meer stress voor partijen, die niet weten hoe het proces af zal lopen.

Mediation in Breda

Het succes van mediation in Breda is voor de rechterlijke macht een goede reden om mediation  aan te bevelen alvorens in te stemmen met een juridische procedure. Rechtbanken zijn immers ook nog eens behoorlijk overbelast. Een van de positieve effecten bij mediation in Breda is de acceptatie van het resultaat bij partijen. Zij zijn zelf betrokken geweest bij de uitkomst en zullen zich beter houden aan de afspraken die daarbij in Breda tot stand zijn gekomen. Bij een gerechtelijke uitspraak kan dat veel meer obstructie opleveren.

De praktijk van mediation in Breda

We vinden in Breda alle soorten mediations: familie mediation, business mediation, arbeidsmediation, mediation waar overheden bij betrokken zijn, mediation bij pensioenconflicten en mediation op de werkvloer tussen individuele werknemers of teams. Zoals overal springen ook bij mediation in Breda de arbeidsconflicten en de familiekwesties, met name bij echtscheiding, er uit. Dit type conflicten komt nu eenmaal veel voor en heeft ook nog eens een enorme emotionele, bijna existentiële, beladenheid. De op deze terreinen gespecialiseerde mediators van Merlijn in de regio Breda kunnen in deze kwesties een veel positievere rol spelen dan een rechter, die iets moet opleggen. Denk aan omgangsregelingen met kinderen na een echtscheiding. Daar moet een geaccepteerde oplossing voor komen. Bij ontslag is de wens om te procederen vaak ingegeven door een revanche gedachte, maar het helpt niemand verder. Met een mediator in Breda kun je in veel korter tijd een zelfde resultaat behalen, zonder jezelf al die stress van een slopende rechtszaak aan te doen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn mediators in Breda e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictenscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Gratis inloopspreekuur

Voorkeur voor advies op maat?

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van conflictcoach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€176,-
BTW nihil
06-05-2021
15 NOBCO
15 NOBCO.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.

Omgaan met emoties & weerstanden

We richten ons op de vragen waar komen emoties en weerstanden vandaan, zijn ze intrinsiek of strategisch? Hoe kunnen we [...]

1 Dag
€495,-
+ accommodatie v.a.€65,-
BTW nihil
10-11-2021
6 MfN cat. 1a
6 MfN cat. 1a.