Mediator in Amsterdam

Op zoek naar een mediator in Amsterdam?

Merlijn groep beschikt over een omvangrijke groep professionele en gecertificeerde mediators. Merlijn groep is daarmee een organisatie met landelijke dekking. Onze mediators bestrijken niet alleen alle verschillende mediation specialismen, maar zijn ook zo georganiseerd dat zij regio specifiek kunnen worden ingezet.

Dat geldt dus ook voor mediation in Amsterdam en dus voor onze mediators in Amsterdam. Mediation heeft terecht steeds meer bekendheid gekregen als de veel kortere weg naar een oplossing van geschillen dan de gang naar de rechter. Advocaten zullen toch vooral de belangen van hun cliënt uitvergroten, terwijl onze mediator in Amsterdam met beide partijen in gesprek gaat en beider belangen verheldert.

Mediation in Amsterdam

De rechtbanken ook in Amsterdam wijzen tegenwoordig eerst op de mogelijkheid van mediation in dit geval in Amsterdam. Voor justitie heeft dat een hele praktische reden: de rechtbanken zijn veelal zwaar overbelast en mediation neemt een deel van de werklast in feite bij ze weg. Het heeft voor conflictpartijen ook absoluut veel voordeel om naar de mediator te stappen: De uitkomst van een rechtszaak is altijd enigszins hachelijk. Bij mediation in Amsterdam is er vaak al resultaat na een paar sessies en dat resultaat wordt ook geaccepteerd juist omdat partijen zelf actief daaraan hebben meegewerkt. Onze mediator in Amsterdam kiest voor een open informele benadering, heel anders dan wat voor de rechter gebeurt.

De mediation praktijk in Amsterdam

In Amsterdam komen we naast mediation bij verstoorde relaties binnen families, ook veel zakelijke en werkgerelateerde mediations tegen. Bij familie mediation kan het naast echtscheidingszaken ook gaan over erfeniskwesties, boedelverdelingen en onderhandse leningen. Conflicten rond werk komen overal voor dus ook in Amsterdam. Dreigend ontslag heeft een grote impact op mensen en na ontslag moet er ook weer een nieuwe baan gezocht worden. Verwikkeld zijn in een slopend proces werkt dan niet echt positief. De inbreng van de mediator uit Amsterdam is dan veel positiever. Merlijn Groep heeft in Amsterdam ook veel ervaring met business mediation vaak ook internationaal; daarvoor heb je gespecialiseerde mediators nodig. In Amsterdam kunt u daar over beschikken.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Amsterdam e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictenscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Gratis inloopspreekuur

Voorkeur voor advies op maat?

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van conflictcoach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€176,-
BTW nihil
08-03-2021
15 NOBCO
15 NOBCO.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.

Omgaan met emoties & weerstanden

We richten ons op de vragen waar komen emoties en weerstanden vandaan, zijn ze intrinsiek of strategisch? Hoe kunnen we [...]

1 Dag
€495,-
+ accommodatie v.a.€65,-
BTW nihil
20-04-2021
6 MfN cat. 1a
6 MfN cat. 1a.