Opleiding tot Mediator? Ik zeg doen!

Opleiding tot Mediator? Ik zeg doen!
Basisopleiding mediator Mediation Merlijn Advies Groep Samenwerking

Na jaren gewerkt te hebben in het onderwijs, voelde ik dat ik op zoek moest naar een andere carrière.

Eigen baas worden, mijn eigen klanten uitkiezen en ertoe doen stonden hoog op mijn verlanglijstje. Ik ben Pedagoog en ik wilde mijn ‘oude vak’ ook niet weggooien. Een nieuwe loopbaan moest complementair zijn aan wat ik al was en hoe ik in elkaar zit.
Ik ben gaan kijken naar zaken waar ik echt blij van word. Waar ik energie van krijg en waar ik van toegevoegde waarde kan zijn.
Blij word ik van het vlottrekken van vastgelopen processen, beweging in een ruzie, toenadering van mensen en openheid waar zaken verborgen moeten blijven.
Deze zaken heb ik allemaal teruggevonden in het beroep van Mediator. Het is een vak, een ambacht. Met als enige gereedschap jezelf en je vakkennis, je oren, ogen en hart.
Ik heb even gezocht naar het juiste opleidingsinstituut, me laten leiden door aanbevelingen van professionals waar ik bewondering voor heb en natuurlijk mijn eigen intuïtie. Al snel kwam ik uit bij de Merlijn Groep. Hun persoonlijke benadering in de eerste contacten, waren uitnodigend en professioneel. Mijn keuze was snel gemaakt.
Eenmaal met de opleiding gestart, was ik blij verrast door de professionele begeleiding van de trainers, het leermateriaal en de visie die Merlijn heeft op het vak. Alles theoretisch onderbouwd, maar aan te vullen met eigen kwaliteiten. Ik mocht vanaf dag 1 ontdekken welke Mediator er in mij schuilt. We hebben in een prachtige omgeving (Kasteel Heeswijk) veel geoefend en besproken. Leren van het ‘doen’ en het kijken naar anderen werkt voor mij erg goed. De dagen vlogen om. Inmiddels heb ik de basisopleiding afgerond. Ik heb een prachtig jong, eigen bedrijf opgezet en de cliënten komen gestaag mijn kant uit. Als Mediator help ik ouders in scheiding bij het maken van een ouderschapsplan en begeleid ik ook hun kinderen. Ook werk ik samen met advocaten. Juist deze samenwerkingen maken het werk nog meer divers en uitdagend. Ik geloof niet in concurrentie, maar in samenwerken. Er is werk voor iedereen. Het vak biedt elke dag weer andere gesprekken en uitdagingen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd.
Mocht je vragen hebben over het vak en hoe ik kijk naar de opleiding, neem gerust contact met mij op.
Petra Veenman

Lees meer over mediation:

https://www.merlijngroep.nl/blog/de-kick-van-mediation/