Helder schrijven

Helder schrijven
conflict Conflictbemiddelaar conflictcoaching Mediation Merlijn Advies Groep trainingen Vertrouwen

Helder schrijven voor ambtenaren

De kranten meldden vanmorgen ( 23 oktober) een indrukwekkende actie van de overheid om met name de schriftelijke communicatie tussen ambtenaren en burgers en bedrijven toegankelijker te maken. Het moet gewoon begrijpelijk zijn wat er staat. Een goede zaak, waarvoor een honderdtal taaldeskundigen zijn ingehuurd die het project handen en voeten moeten geven onder leiding van  zeven daartoe vrijgestelde beleidsambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Merlijn kan helpen!

De problematiek is bij Merlijn ook niet onopgemerkt gebleven. Al sinds jaren zijn bij ons de taal- en communicatie specialisten, Janneke Valbracht en Linda den Braven actief met trainingen op het gebied van helder en overtuigend schrijven.
Deze trainingen  hebben alle als thema: Helder en overtuigend schrijven. Maar ze zijn wel per stuk specifiek gemaakt voor bepaalde doelgroepen en hun type geschriften. Een pleitnota is iets anders dan een beleidsvoorstel en een mail aan een burger niet hetzelfde als een commentaar van een ondernemingsraad. Zo geeft Merlijn in 5 verschillende trainingen een antwoord op de vraag om hulp bij helder en overtuigend schrijven. Maar twee deskundigen is niet hetzelfde als een brigade van honderd taalcoaches, zoals ze genoemd worden.
We denken dat er nog veel specifieke vragen over zullen blijven en zoals al zo lang wil Merlijn daar graag bij helpen.

Trainingen volgen omtrent helder schrijven?

https://www.merlijngroep.nl/training/overheidstrainingen/overtuigend-helder-schrijven/

https://www.merlijngroep.nl/training/overheidstrainingen/processtukken-schrijven/

https://www.merlijngroep.nl/training/overheidstrainingen/schrijven-beschikkingen-bezwaar/

https://www.merlijngroep.nl/training/overheidstrainingen/klantgericht-schrijven-brieven-mails/

https://www.merlijngroep.nl/training/overheidstrainingen/beleidsstukken-schrijven/