Mediator in Groningen

Op zoek naar een mediator uit Groningen?

U bent op zoek naar een mediator, liefst in de buurt. In uw geval dus een mediator in Groningen. U weet of heeft van anderen gehoord hoe heilzaam de bemiddeling van een mediator kan werken. Wij van Merlijn kunnen u helpen, want wij beschikken in Groningen over gekwalificeerde en gecertificeerde mediators. Mediators met diverse specialismen, zodanig dat we met ieder type conflict kunnen werken. Of dat nu gaat om relaties, familiekwesties, zakelijke geschillen of conflicten waar een overheid bij betrokken is, wij beschikken in Groningen over de passende mediator. Mediation in Groningen maakt de gang naar de rechter in de meeste gevallen overbodig en dat scheelt heel veel geld en ergernis. Advocaten behartigen de belangen van één partij en proberen het belang van de ander onderuit te halen; dat kan alleen maar polariserend werken. Een mediator kan er voor zorgen, dat partijen in gesprek komen en de echte belangen gaan zien. Daarvoor zorgen onze mediators in Groningen.

Waarom mediation en waarom mediation in Groningen?

Overal kunnen conflicten ontstaan en we willen die liefst zo snel mogelijk oplossen. De rechtbanken adviseren tegenwoordig om, voor we zouden besluiten tot een proces, het eerst met mediation te proberen. Ja en als we aan snel denken, denken we ook aan niet te ver van huis, vandaar mediation in  Groningen. Mediation krijgt steeds meer bekendheid. Het bestaat ook al weer zo’n 25 jaar.  Waar een rechtszaak tijden kan voortslepen, terwijl de uitkomst onzeker is en je die maar moet afwachten,  is bij mediation vaak in een paar sessies een overeenstemming bereikt. Een zogenaamde mediation overeenkomst die veel beter geaccepteerd wordt door beide partijen, simpelweg omdat ze er zelf aan bijgedragen hebben. De beslissing van de rechtbank kan nog wel eens erg tegenvallen voor een van de partijen. De  benadering door de mediator in Groningen is juist informeel, passend bij de eigen opvattingen en dat geeft veel minder stress.

Mediation in Groningen

Verstoorde relaties binnen families vragen vaak om familiemediation. Een onpartijdige, onafhankelijke persoon, die het vak, mediation beheerst en beschikt over de nodige levenservaring,  kan de bemiddeling aangaan en zorgen voor een goede oplossing. Dat is wat er nodig is. Er kan van alles aan de hand zijn: Ondershandse leningen, erfeniskwesties, boedelverdelingen, alimentatieverplichtingen en niet in de laatste plaats de omgangsregels met de kinderen na een scheiding. De ouderrol verdwijnt immers niet, die blijft, ook na de scheiding.

Heel pijnlijk kunnen conflicten zijn die te maken hebben met werk, zeker als er baanverlies dreigt. De impact van een ontslag is enorm. Deskundigen spreken daar niet voor niets van een rouwproces. Dat verlies moet verwerkt worden. Een proces waarin advocaten elkaars cliënten zoveel mogelijk zwart maken, verdiept het rouwproces alleen nog maar. Dan is de inbreng van een mediator van groot belang. Een van onze gespecialiseerde mediators in Groningen kan u helpen, in ieder geval al met een aantal praktische zaken, zoals de opzegtermijn, de ontslagvergoeding, de toepassing van de kantonrechtersformule, WW-rechten, opzegverboden en concurrentiebedingen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Groningen e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictenscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Gratis inloopspreekuur

Voorkeur voor advies op maat?

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van conflictcoach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€176,-
BTW nihil
21-04-2021
15 NOBCO
15 NOBCO.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.

Omgaan met emoties & weerstanden

We richten ons op de vragen waar komen emoties en weerstanden vandaan, zijn ze intrinsiek of strategisch? Hoe kunnen we [...]

1 Dag
€495,-
+ accommodatie v.a.€65,-
BTW nihil
20-04-2021
6 MfN cat. 1a
6 MfN cat. 1a.