Smit | mevrouw mr. M.A. Smit (Mayke)

Systemisch coach en trainer

Begonnen als jurist (in 1992) bij onder andere de Nationale ombudsman, begeleidt Mayke Smit inmiddels al geruime tijd teams en professionals als systemisch coach en trainer. Zij volgde diverse opleidingen in conflict- en teamcoaching en in systemisch werken bij verschillende organisaties.

Drive 

Haar jeugdheld was detective Columbo. Zoals hij werkt, onderzoekt Mayke waar het vastloopt en ontmaskert zij waar het werkelijk om gaat. In relaties in den brede en in groei van professionals haalt zij belemmeringen weg om te zorgen dat het stroomt zodat iedereen zijn volle potentieel kan leveren. Haar specialiteit is de systemische analyse waarin zij haarfijn de vinger op de zere plek legt en middels enkele interventies op maat iedereen weer op het juiste spoor zet. 

‘Net als Columbo laat ik niet los tot het is opgelost!’

Boeken

Als auteur debuteerde ze met de roman Los – een zeer toegankelijk en herkenbaar verhaal over hoe een vrouw haar scheiding verwerkt in een trainingsgroep. Vervolgens schreef zij twee boeken over de Moeder-Dochterrelatie samen met haar moeder. Binnenkort verschijnt haar boek over Systemisch werken voor mediators. 

Systemisch werken voor mediators

Tijdens het schrijven van Los ontwikkelde Mayke een programma voor verwerking van echtscheiding en diverse workshops voor mediators in systemisch werken. Zij verzorgt opstellingenmiddagen en is tevens erkend intervisiebegeleider van (advocaat-)mediators (vFAS & NOVA).

NLBA

Mayke Smit verzorgt het blok Systemisch werken binnen de Master of Mediation bij Netherlands Business Academy, een opleiding die Merlijn mede verzorgt. 

Specialismen

Lees ook mijn artikelen in de Merlijn blog