OGD ICT-diensten

een middelgrote Nederlandse ICT-dienstverlener

OGD levert ict-diensten op het gebied van infrastructuur, end-user management en software-ontwikkeling. Dat doen ze in de vorm van outsourcing, projecten, advies en ict-professionals.

Twee jonge, nog onervaren vertrouwenspersonen en een ervaren rot in het vak: dat leverde boeiende trainingsdagen op. Als trainer kun je dan maximaal inspelen op de vele vragen die er leven om zo de deelnemers maximaal voor te bereiden op hun rol. Theorie, praktijk door middel van rollenspellen en als afsluiting een boeiend gesprek met de directeur HR om te bespreken hoe de organisatie de rol van de vertrouwenspersoon ziet.  

Voor OGD ict-diensten heeft Marianne een maatwerktraining verzorgd voor de nieuwe interne vertrouwenspersonen. Door de kundige begeleiding van de trainer hebben we twee bijzonder leerzame dagen gehad waarbij er veel ruimte was om diverse situaties te behandelen waardoor de training echt op ons werkgebied toegespitst was. Door middel van de theoretische kennis over gesprekstechnieken en de mogelijkheid om verschillende praktijksituaties te behandelen hebben wij de tips en tools meegekregen om onze rol goed te kunnen uitvoeren.

Gemiddeld cijfer 8,7

Hiep Truong
Hiep Truong
- Ik heb de juiste gesprekstechnieken en punten van aandacht leren toepassen wat van toepassing is bij gesprekken met VPOO - Marianne heeft ons heel goed begeleid tijdens de cursus. Staat open voor vragen. Kan de situatie op ons goed inschatten. Haar ervaring is hiervan van onschatbare waarde. - Een kundige bijdrage voor mensen die tools/ervaring willen opdoen om werk als vertrouwenspersoon te kunnen uitvoeren.

Mogelijke trainingsonderwerpen:

  • Algemene kennis over ongewenste omgangsvormen en integriteit: wat is het, wat is de impact op betrokkenen? Wat moet/kun je als organisatie doen, wat kun je als slachtoffer doen?
  • Wat zijn de taken van de vertrouwenspersoon? Wat is de positie van de vertrouwenspersoon in de organisatie in zijn algemeenheid en bij OGD-ICT in het bijzonder? Wat is het verschil tussen Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Vertrouwenspersoon Integriteit?
  • Welke vaardigheden heeft een vertrouwenspersoon nodig? Afhankelijk van de ervaring van de deelnemers zal hieraan ruim aandacht besteed worden, o.a. door middel van rollenspelen. Vooralsnog gaan we er van uit dat hiervoor geen gebruik gemaakt hoeft te worden van een trainingsacteur. Indien dit toch gewenst is, is dit natuurlijk mogelijk. De kosten hiervan zijn niet in de onder genoemde prijs inbegrepen.
  • Juridisch kader voor de vertrouwenspersoon: Arbowet, Wet Huis voor de klokkenluiders.

Opleidingen & trainingen

Relevant voor dit soort cases

Andere cases

Ook met deze bedrijven hebben wij gewerkt

Stedin Groep

In de Stedin groep zitten o.a. Stedin en DNWG. Stedin is o.a. netbeheerder in het grootste deel van de Randstad. DNWG zorgt voor de aanleg, het onderhoud en beh [...]
Lees deze case

Picnic

Picnic is een online supermarkt die al je boodschappen gratis thuisbezorgt. Het bedrijf werd in 2019 uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland. [...]
Lees deze case