Voordelen van de snelste opleiding tot Mediator? Lees meer over de zomerse week-opleiding bij Merlijn Groep.

personen - Blog Merlijn Groep
Basisopleiding mediator Mediation Mediator

Onze stagiaire Soufiane Bakkali deed de afgelopen week een belrondje onder de cursisten die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan de snelste opleiding tot mediator: de week opleiding!

Ieder jaar geeft Merlijn eenmaal per jaar deze opleiding in Chateau Bethlehem waarbij de cursisten gezamenlijk overnachten in het kasteel. Een intensieve maar daardoor ook een hele gezellige week.
Naast Merlijns permanente online evaluatie systeem is het altijd goed wat spontane mondelinge reacties te krijgen op ons aanbod. Dat is goed gelukt. Onze cursisten leverden hun persoonlijke commentaren zonder schroom en met naam en toenaam. Prima voor Merlijn. Prima voor onze trainers. Die zijn altijd blij om te leren: blij met complimenten voor de groei van het zelfvertrouwen, blij met kritische noten om constant te kunnen blijven werken aan kwaliteit.

Onze cursisten aan het woord..

Zo reageerde Manon van Weert heel positief op het feit dat de cursus in één week werd gegeven: “Dan zit je er helemaal in.

Zo’n reactie gaf ook Daniëlle Metten: fantastisch.
Ook de locatie Château Bethlehem werd besproken. Opvallend was de melding van Sjaak de Zeeuw over de “prachtige omgeving in Maastricht”. Hij was ook zeer te spreken over het principe van de training aan één stuk; minder reistijd en meer focus zijn echt voordelen.
Over de trainers niets dan lof, hoewel bij sommigen de indruk ontstond, dat die ook echt “alles” wisten. Goed punt; enige bescheidenheid past ons allemaal.
Severine Debats was zeer te spreken over de wisseling van trainers, waardoor je toch meer diverse invalshoeken kreeg. Ze meldde overigens ook wat moeite gehad te hebben met de wat stugge juridische stof, had daar achteraf meer voorbereidingstijd aan willen besteden. Dat is natuurlijk een hele praktische tip.
Al bij al een hele nuttige exercitie dat eens even rondbellen, leerzaam op allerlei manieren. In ieder geval geeft het ons ook inzicht in de kracht van een compact gegeven cursus.

Dank aan alle respondenten en mochten die nog met vragen zitten, neem gerust contact met ons op.

Redenen om mediator te worden?

https://www.merlijngroep.nl/blog/opleiding-tot-mediator-ik-zeg-doen/

Lees meer over de basisopleiding mediation:

https://www.merlijngroep.nl/blog/waarom-de-basisopleiding-mediation-bij-merlijn/