Mediator in Den Haag

Op zoek naar een mediator uit Den Haag?

Heel specifiek voor mediation in Den Haag is de aanwezigheid van zoveel overheidsinstanties. Merlijn heeft een lange geschiedenis van mediation opleidingen voor overheden en is alleen daardoor al bijzonder ingevoerd in kwesties binnen overheden, tussen overheden onderling en natuurlijk ook tussen Haagse instanties met burgers of privaatrechtelijke organisaties.

Waar geschillen vroeger vaak op juridische processen uitkwamen, zal een rechter in Den Haag nu eerst verwijzen naar de mogelijkheden van mediation in Den Haag. Het heeft voor conflictpartijen veel voordeel om naar de mediator te stappen: De uitkomst van een  rechtszaak is altijd enigszins hachelijk. Bij mediation in Den Haag – dat geldt natuurlijk ook voor alle zaken tussen privé personen – is er vaak al resultaat na een paar mediation interventies.

De Merlijn mediators in Den Haag

Onze mediators in Den Haag hebben diverse specialismen, zijn allen gecertificeerd en van een, door Merlijn groep geborgde kwaliteit. Deze mediators hebben een open attitude, die past bij Den Haag. Heel open en informeel waar het kan, iets meer ingehouden als de situatie dat vereist, maar altijd veel minder formeel dan bij de rechtbank. Daarmee wint het mediation proces aan overtuigingskracht en aan acceptatie. Een advocaat vertegenwoordigt het belang van zijn cliënt; de mediator in Den Haag kiest geen partij maar brengt standpunten bij elkaar en verheldert belangen. De verschillende specialisaties vindt u bij de profielen van onze mediators in Den Haag.

De mediation praktijk in Den Haag

Naast mediations waar overheden in betrokken zijn vinden we in Den Haag ook de meer algemeen voorkomende mediation typen: Familiekwesties, echtscheidingszaken en mediations met een zakelijke grond. Arbeidsconflicten zie je overal, dus ook in Den Haag. Met name kwesties rond ontslag kunnen een grote negatieve rol spelen in iemands leven. Een op de toekomst gerichte oplossing is dan veel waardevoller dan een slopend proces, dat iemand mentaal alleen maar verder  zal verwijderen van het echte doel: weer aan het werk. De inbreng van een mediator uit Den Haag zal dan veel positiever werken.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Den Haag e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictenscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Gratis inloopspreekuur

Voorkeur voor advies op maat?

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van conflictcoach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€176,-
BTW nihil
07-05-2021
15 NOBCO
15 NOBCO.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.

Omgaan met emoties & weerstanden

We richten ons op de vragen waar komen emoties en weerstanden vandaan, zijn ze intrinsiek of strategisch? Hoe kunnen we [...]

1 Dag
€495,-
+ accommodatie v.a.€65,-
BTW nihil
10-11-2021
6 MfN cat. 1a
6 MfN cat. 1a.