When Stories Clash

ISBN 9781938552014

Gerald Monk en John Winslade hebben een reeks boeken en artikelen geschreven over het oplossen van narratieve conflicten. Deze zijn bedoeld om beoefenaars een toegankelijk inzicht te geven in de vaardigheden van een verhalende praktijk.

In de verhalen die mensen over conflict vertellen, wordt het relatieverhaal vaak gevormd om bij het conflictverhaal te passen. Maar er zijn altijd andere relatieverhalen die verteld kunnen worden. Dit boek laat zien hoe je een tegenverhaal voor het conflictverhaal kunt vinden en laten groeien en hoe mensen keuzes kunnen maken over welk verhaal ze willen opvoeren. Mensen uitnodigen om van een beladen relatieverhaal over te schakelen naar een verhaal dat rechtvaardiger, vreedzamer of coöperatiever is, vormt de kern van narratieve bemiddeling. Zoals je zou verwachten, is dit een boek met boeiende verhalen en robuuste concepten. Het toont, het instrueert en het leidt. Ontworpen om in één keer gelezen te kunnen worden, is het uiteindelijk een boek dat erom smeekt wordt om gebruikt te worden.

Addressing Conflict with Narrative Mediation

De auteurs van het boek When Stories Clash zijn:

  • Gerald Monk
  • John Winslade

Let op: boek is in het engels.

Dit boek is een van de leestips die Merlijn geeft wanneer je geïnteresseerd bent in/ te maken hebt met narratieve mediation – conflictoplossing.

Bestellen

Klik hier om het boek "When Stories Clash" te bestellen.

Bestel hier

Gerelateerde artikelen

Rondom narratieve conflictoplossing