Werken met de nieuwe Omgevingswet

Omgevingswet 2021

In 2021 zal de nieuwe Omgevingswet in werking treden. Kort gezegd brengt deze wet minder gedetailleerde regels en meer ruimte voor maatwerk. Er komt meer aandacht en ruimte voor het realiseren van doelen en wensen (belangen). Dit betekent een hele andere manier van werken voor de betrokken ambtenaren: meer nadruk op informele aanpak (PCMO) en integraal werken.

Effectief professioneel communiceren

Naast het aanscherpen van inhoudelijke expertise wordt het effectief professioneel communiceren nóg belangrijker. Denk aan:

  • luisteren, samenvatten en doorvragen;
  • omgaan met emoties en weerstanden;
  • belangen in kaart brengen in een complex werkveld (interne organisatie, burgers, belangengroepen, bedrijven en andere overheden);
  • advies, onderhandelen en bemiddelen;
  • voorkomen, herkennen en de-escaleren van conflicten.

Merlijn en de Omgevingswet

Merlijn is nu reeds doende om de kennis van haar diverse, hier relevante werkterreinen (o.a. mediation, vertrouwenspersoon en beleidsbemiddeling) te integreren tot een speciale opleiding plus implementatie en begeleidingsmogelijkheden voor ambtenaren die de nieuwe Omgevingswet in hun takenpakket krijgen.

Interesse? Wij sparren graag met u om een training op maat voor u te maken! Neem contact met ons op via 073 532 3582 of info@merlijngroep.nl.

Meer lezen ? Bekijk ons trainingsaanbod voor Overheidsinstanties in de onderstaande blog:

Trainingsaanbod Merlijn in overheidsland

De Omgevingswet stimuleert duurzame projecten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *