Conflictvaardig?

In 't nieuws

Vroeger was mediation voor mij een abstract begrip en associeerde ik het onbewust en onterecht) met zweverigheid - Merlijn Groep

Medezeggenschap

Blog 5 Omgaan met bestuurder

Laatste berichten

Mediation, een abstract begrip?

Blog van Zoëll Yan, stagiaire Officemanagement bij Merlijn Groep. “Voordat ik begon met mijn stage bij Merlijn, was ‘mediation’ nog een tamelijk abstract begrip voor mij. Gaandeweg kwam ik erachter wat mediation bij Merlijn houdt, en wat het verschil met conflictcoaching is. Lees ook meer over het toepassen van mediationvaardigheden!

Duurzame inzetbaarheid en de rol van de OR daarin…

Duurzame inzetbaarheid gaat iedereen aan. Voor werkgevers is het van belang het ziekteverzuim omlaag te brengen en de productiviteit omhoog. Hoe kun je dit als organisatie of ondernemingsraad bereiken? Lees in dit artikel alvast tien tips met betrekking tot het gezond, vitaal, geïnspireerd en gemotiveerd houden van alle werknemers. Bezoek ook de workshop op de OR-live-beurs op 10 oktober!

Goed nieuws over Mediation in Strafzaken

Na enige onzekerheid over het budget dat voor mediation in strafzaken vrijgemaakt zou worden in het komende regeerakkoord, is er eindelijk goed nieuws te melden vanuit Den Haag. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (VVD) geeft aan dat er in de komende miljoenennota structureel geld gereserveerd zal worden voor strafrechtelijke mediation. Dit betekent dat Merlijn de specialisatieopleiding Mediation in Strafzaken opnieuw zal opstarten!