Uitleg PE punten voor Mediators

Uitleg PE punten voor Mediators
Mediation Mediation techniek Mediator Mediator specialisatie trainingen

Mediation en de toepassing ervan is een relatief jonge discipline die nog steeds sterk in ontwikkeling is. Mediators moeten daarom hun kennis en vaardigheden op peil houden. Dat is geen vrijblijvende aanmoediging; het is een eis die verbonden is aan de certificering van mediators. De MfN heeft in het kader van haar kwaliteitsborging een reglement opgesteld voor de permanente educatie (PE) van bij haar gecertificeerde mediators.

Het doel van deze verplichte permanente educatie is dat mediators:

  • hun kennis en vaardigheden onderhouden, vergroten en verbreden
  • ontwikkelingen op het gebied van mediation bijhouden
  • bijdragen aan het algemene vertrouwen in mediation

MfN Mediators: per 3 jaar ten minste 48 PE punten
Sinds 2010 is het uitgangspunt is dat iedere gecertificeerde mediator per 3 jaar ten minste 48 PE punten dient te behalen om de titel register mediator te kunnen behouden. Ter toelichting:

48 PE punten per 3 jaar, waarvan minimaal 18 punten voor de verplichte intervisie activiteiten.

Erkende activiteiten:
Verder kunt u PE punten verdienen met erkende activiteiten, die we hieronder categoriseren met vermelding van het maximale aantal punten:

  • 1a: Vakkennis en vaardigheden; aantal punten in principe onbeperkt
  • 1b: Co-mediation, intervisie, supervisie; 34 PE-punten over een periode van drie jaar
  • 2: Verwante kennis en vaardigheden; 16 PE-punten over een periode van drie jaar
  • 3: Bijdrage vak ontwikkeling; 16 PE-punten over een periode van drie jaar
  • 4: Publiceren; 16 PE-punten over een periode van drie jaar
    Merlijn’s gehele aanbod is MfN PE geaccrediteerd.

Stichting kwaliteitsborging mediation (SKM)
Er is gekozen voor een vaste periode van drie jaar, waarbinnen u als registermediator in de gelegenheid wordt gesteld uw kwaliteit, gemeten aan PE punten, op niveau te houden. De SKM begint dus na drie jaar opnieuw te tellen en punten van de periode daarvoor vervallen in principe.

In bepaalde gevallen- u bent net begonnen aan een opleiding vlak voor het verstrijken van een drie jarige cyclus – kunt u bij de SKM een verzoek in dienen om de PE punten daarvan mee te mogen nemen naar de volgende periode.

Wij adviseren (nieuwe) mediators om jaarlijks PE-punten te halen. Enerzijds natuurlijk om de kennis en vaardigheden up to date te houden, anderzijds om te voorkomen dat alle PE-activiteiten in het derde kalenderjaar van de inschrijving moeten worden gedaan.

Wilt u meer weten over de verplichte PE punten voor een MfN-registermediator kijk dan in het PE-reglement voor de MfN-registermediator.

Professionals voor professionals
Ook op het gebied van PE cursussen bieden we een breed scala aan van praktijkgerichte cursussen en trainingen gecombineerd met deskundige ondersteuning en advies. Onze professionals beschikken over een hoge ambitie en passie voor hun vakgebied. Binnen de PE trainingen staan zij dan ook graag voor u als professional klaar.

Geïnteresseerd in het volgen van een specifieke PE cursus of meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer lezen?

https://www.merlijngroep.nl/actueel/mfn-pe-punten-training/