Merlijn aanwezig bij: ‘Natuurlijk! Faciliteren’

Ruzie is natuurlijk - Workshop - Merlijn Groep
conflict Conflictbemiddelaar Merlijn Events

Afgelopen vrijdag 24 juni was Merlijn aanwezig op de IAF conferentie met als thema: “Natuurlijk! Faciliteren”.

De IAF(International Association of Facilitators) is een platform voor professionele facilitators en geïnteresseerden in het vak. Een groot netwerk dat ervaring, kennis en praktijkwijsheid uitwisselt en daar van leert. Via deze weg wordt met elkaar het vak vernieuwd en blijft het creatief en inspirerend voor iedereen.

De dag bestond uit 20 workshops die in 3 rondes gegeven werden. Vanuit Merlijn Groep verzorgde Karen van de Stappen de workshop “Ruzie is natuurlijk”, waarvan hiernaast een allesomvattende infographic te zien is, getekend door Olivier Rijcken.

Ruzie is Natuurlijk

Hoe benut je dit als mediator optimaal?

Karen van der Stappen: Een mediator faciliteert ruzie. Hij gebruikt het conflict als de kans om nieuwe oplossingen te creëren. Mensen ‘lekken’ als ze in conflict zijn. Ga op zoek naar de oorzaak van dit lekken en herleidt de stroom?
De kern van de methode is het onder grote druk belangen gebruiken voor relatie, communicatie, proces én oplossing.
De aanpak van een mediator is voor facilitators belangrijk, omdat je als facilitator binnen één seconde onderdeel bent van het conflictsysteem. Voor opdrachtgevers is het gebruik van facilitators van belang als er veel problemen en weerstanden worden verwacht c.q. al zijn.

Opleiding tot Mediator?

De opleiding is oorspronkelijk ontwikkeld voor een ieder die zich professioneel, als MfN Registermediator met conflicthantering en conflictbemiddeling bezighoudt of wil gaan bezighouden. Omdat steeds meer mensen wel belangstelling hebben om alle voor mediation noodzakelijke vaardigheden te verwerven, maar niet of niet op voorhand de blik gericht hebben op een MfN Registermediatorschap, bieden wij sinds enige tijd de training trapsgewijs aan: tijdens de eerste zes dagen van de training (3 blokken van 2 dagen) verwerven de deelnemers alle mediationvaardigheden op procesniveau. Vervolgens kan worden gekozen voor het MfNregistratieblok (1 blok van 2 dagen) en Focus op assessment (1 blok van 2 dagen).

https://www.merlijngroep.nl/mediation-opleidingen/basisopleiding/

Bekijk hier alle evenementen waar Merlijn Groep aanwezig is:

https://www.merlijngroep.nl/blog/evenementen-2016/