Het nationale Arbo- & VGWM-congres voor de ondernemingsraad

Het nationale Arbo- & VGWM-congres voor de ondernemingsraad
achterban bedrijfscultuur congres Medezeggenschap Merlijn Merlijn Events ondernemingsraad OR WOR

Merlijn heeft in het verleden vaak samengewerkt met Performa. Zij organiseren o.a. voor HR en OR congressen. Dit jaar staat op de planning op 19 april in de jaarbeurs (Beatrixgebouw) het nationale Arbo & VGWM congres.

OR Arbo is hét nationale arbocongres voor alle leden van de ondernemingsraad & PVT. Tijdens OR Arbo kan je  als ondernemingsraad verschillende interactieve workshops en plenaire sessies volgen over arbo & VGWM. Zo bent je als lid van een ondernemingsraad in 1 dag weer helemaal bij op het gebied van arbo & VGWM. Want goede arbeidsomstandigheden zijn een van de meest besproken issues van elke ondernemingsraad en PVT. En terecht, want weinig is zo belangrijk als de zorg voor een goede veiligheid en gezondheid van werknemers. Maar hoe zorg je als ondernemingsraad dat je optimaal gebruik maakt van alle (wettelijke) bevoegdheden die je hebt? En welke struikelblokken moet je zien te voorkomen?

Merlijn zal op dinsdag 19 april de volgende twee workshops verzorgen:

 

  • Is jouw organisatie Voice-proof?

Het zal je niet ontgaan zijn. De laatste tijd zijn er veel misstanden aan het licht gebracht, denk aan voetbalclub Ajax of talentenjacht Voice of Holland. Telkens weer is de primaire reactie vanuit de directie dat de slachtoffers dan maar beter hun mond open hadden moeten doen. Hoe kun je er als OR voor zorgen dat jouw organisatie wél goed omgaat met het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Hoe maak je van jouw organisatie een echt fijne werkplek voor iedereen, met een veilig werkklimaat en een prettige werksfeer?

Een vertrouwenspersoon kan een belangrijke positie vervullen in de organisatie, zeker als het gaat om een goede uitvoering van het arbobeleid. Maar wat doet een vertrouwenspersoon precies? En hoe zorg je ervoor dat een vertrouwenspersoon onafhankelijk en transparant functioneert? Tijdens deze workshop belichten we de rol van de OR bij de vertrouwenspersoon. Welke bevoegdheden heeft de OR rondom de aanstelling van zo’n functie? Maar net zo belangrijk: hoe kan de OR optimaal samenwerken met de vertrouwenspersoon en zo het arbobeleid bevorderen?

Aanmelden (kosten € 350,-) of meer informatie? Klik hier

Lees meer over:

Rechten en bevoegdheden van de OR